Foto: McLaren

Ne pārāk veiksmīgā pirmā kopīgā F-1 sezona pēc atkalapvienošanās saasinājusi attiecības starp partneriem "McLaren" un "Honda", lai gan japāņu autotažotāji to noliedz, apgalvojot, ka darbs rit savu gaitu un progress ir panākts, kāds ieplānots.

"McLaren" F-1 komandas vadība steidzinot savus dzinēja piegādātājus uzlabot to darbu, kamēr japāņi pacietīgi strādā atbilstoši savam piecu gadu plānam. "Honda" F-1 nodaļas vadītājs Jasuhisa Arai Lielbritānijas "Grand Prix" laikā atzinis, ka "McLaren" komandas direktors Ēiks Buijē viņam zvanot divas un trīs reizes dienā, lai "atgādinātu, ka mums ir vajadzīgs progress".

Japāņu autoražotāji atsakās nolīgt speciālistus ārpus "Honda" uzņēmuma, jo F-1 projektu uzskata par "HR" attīstības elementu nevis kā steidzamu nepieciešamību pēc tūlītējiem panākumiem, turklāt noraida arī pašu "McLaren" piedāvājumu izmantot viņu plašos resursus. Taču Arai noraida, ka abu kompāniju starpā sāktu valdīt saspīlējums.

"80. gados mēs kopā sasniedzām lielus panākumus, un starp mums valda mutiska uzticēšanās," vienā no retajām intervijām medijiem saka Arai. "Protams, ir prasība pēc uzlabojumiem, bet mēs visu izspriežam kopīgi. Reizēm gadās, ka mums ir viens risinājums, bet komandai cits, taču tas ir normāli šādās attiecībās."

"Mēs jau no paša sākuma sadarbojamies ar "McLaren Applied Technologies", viņi ir izdarījuši lielu darbu, izstrādājot dzinēja programmatūru," norāda Arai intervijā izdevumam "Globo Esporte". "Labs padoms, protams, vienmēr ir gaidīts, taču mums nav vajadzīgi tehnoloģiski risinājumi [no malas]."

Uz jautājumu, kad "Honda" dzinēji sāks darboties adekvāti, Arai atbildēja: "Drīz, es apsolu. Otrajā sezonas pusē. Es ceru, ka sākot ar Spa posmu."

"Es teiktu, ka mēs esam ielikuši labus pamatus attīstībai, tas atbilst mūsu plāniem un mēs progresējam soli pa solim," viņš norāda. "Mērķi tiek sasniegti. Es zinu, ka rezultāti [sacīkstēs] nav tādi, uz kādiem cerēja fani, bet mēs zinām, ko darām. Lūdzu, dodiet mums laiku. Sezonas otrā puse būs labāka, ticiet man!"

Šāgada F-1 čempionātā pilotu kopvērtējumā "McLaren" komandas braucēji ir pēdējās vietās, apsteidzot vien "Marussia/Manor" komandas pilotus. Džensonam Batonam ir četri punkti, Fernando Alonso - viens. Konstruktoru kausa izcīņā "McLaren" ar pieciem punktiem ieņem priekšpēdējo, devīto vietu.

Abi "McLaren" komandas piloti jau ir saņēmuši iespaidīgu starta vietu sodu par dzinēju limita pārsniegšanu, kas šogad ir pieci motori uz sezonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!