Foto: Shutterstock

Melleņu laiks ir klāt. Šīs garšīgās ogas var ne tikai sasaldēt. Pankūciņas brokastīs ir tik jauki pasniegt ar kādu karoti melleņu ievārījuma vai pāri saldējuma bumbiņām pārliet melleņu kompotu. Šo burvīgo ogu priekšrocība ir tā, ka tām nav vajadzīgs liels cukura daudzums un tās pat var vārīt bez cukura.

Lai sagatavotu kaut dažas nelielas burciņas ziemai, tev pietiks pat ar 1 kilogramu ogu vai mazāk, ja jauksi kopā ar citām ogām. Piedāvājam piecas ļoti atšķirīgas melleņu konservēšanas receptes ziemas priekam un uzmundrinājumam.

Melleņu biezenis ar cukuru

Foto: Shutterstock

Lielisks veids, kā mellenes sagatavot ziemai ar minimālu cukura daudzumu.

Lasīt vairāk

Melleņu kompots ziemas krājumiem

Foto: Shutterstock

Melleņu kompots - gadu desmitiem pārbaudīta un par labu atzīta recepte.

Lasīt vairāk

Melleņu - aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.

Lasīt vairāk

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums

Foto: Shutterstock

Melleņu, banānu un aveņu ievārījums - jauna garša jūsu ievārījumu skapītī. Avenes var aizvietot arī ar zemenēm.

Lasīt vairāk

Mellenes savā sulā

Foto: Shutterstock

Mellenes savā sulā - vitamīni visai ziemai. Lai iegūtu glāzi sulu, ogas būs vajadzīgas apmēram 2 - 3 reizes vairāk.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!