Superauto "Koenigsegg One:1" uzstādījis Beļģijas sacīkšu trases Spa apļa rekordu sērijveida automobiļu ieskaitē. Zviedru superauto "Koenigsegg" testa pilota Roberta Servanska vadībā Spa trases apli nobrauca divās minūtēs un 32,14 sekundēs – par sešām sekundēm ātrāk nekā līdzšinējais rekordists "McLaren P1".

Jaunais Spa trases rekords sērijveida automobiļiem tika uzstādīts tā saucamās trases dienas ietvaros, kad pielaide sacīkšu aplim ir ikvienam interesentam ar savu personīgo automobili. Tādējādi rekorda braucienā "Koenigsegg One:1" pilotam bija jāapsteidz citi trases dienas dalībnieki.

Pēc Servanska vārdiem, perspektīvā būtu iespējams vēl diezgan jūtami uzlabot "Koenigsegg One:1" apļa laiku, ja šis spēkrats trasē būtu vienīgais, kā arī tad, ja pilotam būtu bijis vairāk laika iepazīt trasi, jo šī bija viņa pirmā reize Spa.

Trases rekords tika uzstādīts ar standarta komplektācijas "Koenigsegg One:1", kas aprīkots ar koplietošanas ceļiem paredzētajām riepām "Michelin Pilot Sport 2". Superauto tika uzpildīts ar bioetanolu un tā borta elektronika bija iestatīta "Track" režīmā, kad visi elektriskie asistenti, izņemot ABS, ir atslēgti.

"Koenigsegg One:1" ir pasaulē visjaudīgākais sērijveida automobilis – tas aprīkots ar pieclitru V8 biturbo dzinēju, kas attīsta 1341 zirgspēku un 1371 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 400 km/h šāds vairāk nekā miljonu eiro vērtais superauto paātrinās 20 sekundēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!