Foto: ERC

Latvijas jaunais autobraucējs Ralfs Sirmacis ("Sports Racing Technologies") Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmā "Barum Rally" 2015" pēc otrās sacensību dienas sacensībām ieņem ceturto pozīciju junioru vērtējumā.

Rallijā, kas notiek ap Čehijas pilsētu Zlinu, sestdien sacensību dalībniekiem bija jāveic deviņi ātrumposmi, no kuriem Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu ("Peugeot 208 R2") pēdējos divos ieņēma otro vietu.

Latvietis pēc otrās dienas par minūti un 38 sekundēm atpaliek no līdera zviedra Emīla Berjkvista ("Opel Adam R2"), kurš jau ir nodrošinājis sev 2015. gada Eiropas junioru čempiona titulu.

Kopējā ieskaitē Sirmača ekipāža atrodas 23.vietā, no līdera mājinieka Jana Kopecka ("Škoda Fabi R5") atpaliekot vairāk par astoņām minūtēm.

Junioru ieskaites sezonas uzvarētājs saņems apmaksātu dalību vairākos 2016. gada Eiropas rallija čempionāta posmos ar R5 klases automašīnu.

Pirms Čehijas posma, kas ir noslēdzošais, sestais, junioru čempionātā, Sirmacis ar 87 punktiem bija otrais. Astoņus punktus no latvieša atpalika norvēģis Stīvs Roklands, bet vēl par punktu mazāk bija Krisam Ingramam, kuru Čehijā sestdien piemeklēja neveiksme - viņš ceturtajā posmā ar salūzušu riteni finišēja četras minūtes aiz līderiem.

    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!