Tikko bērniem sākusies skola, bet līdz rudens brīvlaikam un, patiesību sakot, arī līdz Ziemassvētku brīvdienām, nemaz nav tik tālu, un, ja vēlaties tās pavadīt interesanti, jāsāk plānot jau tagad. Atrakciju parki, muzeji, dabas parki, alas - ko izvēlēties? Piedāvājam 10 interesantas vietas, kurp doties atpūsties ar bērniem tā, lai visiem būtu interesanti.

Prāters Vīnē, Austrijā

Foto: Shutterstock

Prāters ir viens no senākajiem atrakciju parkiem, kas arī mūsdienās saglabājis savu šarmu. Tā panorāmas rata, 1897. gadā izveidotā 64 metrus augstā Ferris, vagoniņi līdz ar Hundertvasera ēkām, Operu un katedrāli ir atpazīstamākie Austrijas galvaspilsētas simboli. Rats tika uzbūvēts par godu imperatora Franča Jozefa I valdīšanas 50. gadskārtai.

Aizraujoša atrakcija būs arī "Praterturm" – 117 metru augstās "šūpoles", kas ir augstākās pasaulē. Protams, parkā ir arī karuseļi, laimētavas un vesternu pilsētiņa. Prāters piedāvā arī zirgu skriešanās trasi, stadionu (futbolam un vieglatlētikai, publisko peldbaseinu, kā arī Liliputu dzelzceļu (Liliputbahn), kas ir vairāk nekā trīs kilometrus garš.

Prāters atvērts visu gadu, un paša parka apmeklēšana ir bez maksas, ieejas biļeti jeb žetonus vajadzēs tad, kad vēlēsieties izmēģināt kādu atrakciju.


Visērtāk Prāterā nokļūt ar metro – U1.

Vairāk informācijas: www.wiener-prater.at

Ko vēl apskatīt Vīnē?

Velsa Lielbritānijā

Snovdonija ir brīnišķīgs kalnu apgabals Velsā, kuru vērts apskatīt, braucot ar kalnu šaursliežu vilcieniņu. Tāpat aizraujoša izklaide būs Lehvedas (Llechwedd) alas. Bērniem noteikti patiks ekskursija pazemē.

Tomēr aizraujošākā atrakcija ir pazemes trīs batuti, kas ierīkoti 176 gadus vecās bijušajās raktuvēs. Lehvedas raktuvju alas izgaismotas ar krāsainām lampiņām, padarot šo par vienu no interesantākajām atrakcijām Britu salās. Tur iespējams arī laisties no kalna pa trosi (troses ir astoņus kilometrus garas) un citas atrakcijas. Vairāk lasiet šeit.

Interesanta vieta ir arī uz Velsas un Anglijas robežas esošais Langolenas kanāls (Llangollen Canal), kura lielākā daļa tomēr atrodas Velsā. Tas pārpilns gan pastkartēm līdzīgām ainavām un dabasskatiem, gan satriecošām inženiertehniskām būvēm, kas piesaista ceļotājus no tuvienes un tālienes, padarot to par ļoti iecienītu atpūtas vietu.

Iecienītākās ir ekskursijas asprātīga un zinoša gida pavadībā kādā no šaurajām baržām, kas tik raksturīgas šim reģionam. Pa ceļam iespējams piestāt kādā no neskaitāmajiem angļu pabiem un ieturēt sātīgu maltīti. Ceļojumam jāieplāno vairākas dienas un tad pa īstam varēsiet izbaudīt Apvienotās Karalistes šarmu.

Vairāk par to lasiet.

Antālija Turcijā

Šis ir viens no vispopulārākajiem brīvdienu galamērķiem, kas piemērots arī ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem. Viesnīcās, kurās ir gan baseini, gan skaisti dārzi un piekļuve pludmalei, piedāvā pieskatīt un izklaidēt arī pašus mazākos viesus.

Šī ir īstā vieta, kurp doties, ja vēlaties laisku atpūtu no aizņemtās ikdienas. Brīvdienas Antālijā variet plānot, sākot ar pavisam agru pavasari līdz pat vēlam rudenim.

Maljorka Spānijā

Foto: Shutterstock

Lai arī šo salu bieži uzskata par labāko trakām ballītēm, kūrorti piemēroti arī ģimenes atpūtai. Vecāki varēs atpūsties pie baseina, kamēr bērni pludmalē cels smilšu pilis un spēlēsies dārzā. Savukārt, piemēram, Finca Sa Rota d'en Palerm pilsētas centrā atradīsies izklaides ikviena vecuma brīvdienu baudītājam.

Foto: Publicitātes foto

Maljorka ir Spānijas brīvdienu galvaspilsēta, kur atpūta būs ērta un neprasīs lielu plānošanu.

Tropisko salu atrakciju parks Berlīnē, Vācijā

Šis plašais, tropu salas atgādinošais atrakciju parks ierīkots kādreizējā lidmašīnu angārā. Tas atrodas netālu no Šprēvaldes, kas ir iecienīta berlīniešu atpūtas vieta un iekļauta arī UNESCO aizsargāto dabas teritoriju sarakstā.

Parks darbojas visu diennakti, bet ūdens atrakciju darba laikā gan ir īss pārtraukums pašā nakts melnumā. Angārā ir gan pludmales, gan alas, ūdenskritumi un palmas. Šī būs īstā vieta, kur par salīdzinoši nelielu summu aizbēgt no drūmās ziemas ikdienas.

Vairāk par parku lasiet šeit.

Netālu esošajā Berlīnē bērnus sajūsminās Legolenda un akvārijs, kā arī milzīgie zoodārzi. Vairāk par atpūtu ar ģimeni Berlīnē lasiet šeit.

'Monte Sixeri' ferma Sardīnijā, Itālijā

Sardīnija ir vieta, kur netrūkst daudzveidīgu izklaižu lieliskām vasaras brīvdienām. Šajā salā atradīsiet gan baltu smilšu, gan klinšainas pludmales, kalnus un ielejas. Monte Sixeri ferma ir visai liela atpūtas teritorija, kas lieliski piemērota tieši ģimenēm ar bērniem. Tur ir gan rotaļu laukumi, gan peldbaseini, bet lieliska pludmale ir tikai 10 minūšu attālumā.

Fermā varēsiet dzīvot "neatkarīgāk" nekā viesnīcā, tomēr tur būs arī viss nepieciešamais serviss.

Vairāk par to, ko apskatīt krāšņajā Sardīnijā, lasiet šeit.

Portaventura Spānijā

Piedzīvojumu un izklaižu parks "Port Aventura" ir otrais lielākais atrakciju parks Eiropā pēc Disnejlendas Parīzē. Tas atrodas divu kilometru attālumā no Salovas pilsētas. Viena no slavenākajām parka izklaidēm ir "Furius Baco", kurā iespējams sasniegt 135 kilometru ātrumu stundā.

Tuvākajā apkaimē ir arī citi brīnišķīgi Vidusjūras ciemi, kur izbaudīt spāņu mieru, nesteidzīgi laisku atpūtu un brīnišķīgu virtuvi.

Jūrgardena Stokholmā, Zviedrijā

Šī sala pašā Stokholmas centrā ir brīnišķīga vieta, kurp doties ar bērniem. Jūrgārdenā vienuviet apskatāmi vairāki muzeji, kas Stokholmā ir īpaši, jo tajos padomāts par mazajiem apmeklētājiem, lai viņiem vienmēr būtu interesanti. Tur apskatāms Vasa muzejs ar milzu kuģi, Astrīdas Lindgrēnas muzejs "Junibakena" un visi iemīļotie viņas grāmatu varoņi, sākot ar Karlsonu un beidzot ar brāļiem Lauvassirdīm, brīvdabas muzejs Skansens, kur ir arī zooloģiskais dārzs, Ziemeļu muzejs, kurā vizuāli ļoti skaistā ekspozīcijā var iepazīt zviedru ikdienu un vēsturi, Ūdens muzejs Akvārijs, Dabas muzejs, kā arī tur Tīla un Liljevalka mākslas galerijas. Tāpat uz salas ir interesantais atrakciju parks "Grun Land", kuram ir jau vairāk nekā 100 gadu ilga vēsture.

Uz salu visjaukāk doties ar kuģīti no centrālās laivu piestātnes pašā Stokholmas sirdī vai ar vēsturisko tramvaju, kas kursē līdz pat salas galam, no kura, dodoties nelielā pastaigā, pavērsies brīnišķīgs skats uz Sēdermalmi, un, ja paveiksies, tieši garām aizpeldēs kāds liels kruīza kuģis.

Vairāk par Stokholmu lasiet šeit.

'Gardaland' pie Garda ezera Itālijā

Šis ir lielākais atrakciju parks Itālijā, un tas atrodas brīnišķīgā Garda ezera krastā – tie jau ir divi labi iemesli, lai turp dotos. Jāsaka, ka Gardalandei kaimiņos ir arī milzu akvārijs SeaLife un blakus atrodas arī atrakciju parks, kas veltīts kinofilmām.

Garda ezers ir pašu itāļu viena no iecienītākajām brīvdienu pavadīšanas vietām, un tur visa apkaime iekārtota dzīves baudīšanai un ērtai atpūtai. Ūdens vasarā parasti ir aptuveni 28 grādus pēc Celsija skalas silts un kristāldzidrs.

Foto: DELFI

Piekrasti ērti apceļot gan ar privātu auto (jārēķinās gan ar maksas stāvvietām), gan sabiedrisko autobusu, gan daudzviet ar vilcienu – no piekrastes lielākās pilsētas Pisikēras (Peschiera del Garda) līdz Veronai ar vilcienu var nokļūtt 10 minūšu laikā, bet stundas laikā līdz Milānai. No Bergamo lidostas, kurp var aizlidot arī no Rīgas, līdz ezeram var okļūt, braucot ar autobusu līdz Brešiai un tālāk pārsēžoties Veronas autobusā vai vilcienā.

No Pisikēras dzelzceļa stacijas uz "Gardaland" kursē bezmaksas autobuss. Netālu ir arī skaistais Sigurta parks – brīnišķīgs dārzs, kuru var gan izstaigāt, gan izbraukāt ar mazajām golfa laukuma mašīnītēm – pusaudžu zēniem tā varētu būt visai jautra izklaide. Savukārt meitenēm varētu patikt Sirmiones pils - tā atgādina celtnes, kas redzamas pasaku grāmatās.

Disnejlenda Parīzē, Francijā

Jau kopš šī parka uzcelšanas, to uzskata par labāko izklaides vietu Eiropā, kurp vēlas nokļūt visi bērni – milzīgs parks, kur viss veidots tā, lai patiktu tieši mazajiem apmeklētājiem.

Parks atrodas 32 kilometru attālumā no Francijas galvaspilsētas, un turp ērti nokļūt arī ar sabiedrisko transportu. Disnejlendā bērni satiks visus savus iecienītākos multfilmu varoņus, turklāt tur atrodamas izklaides kā pavisam maziem bērniem, tā pusaudžiem. Interesanti būs arī šovi un parādes, kas parkā notiek katru dienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!