Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Bentley" oficiāli atklājusi savu pirmo sērijveida apvidus automobili "Bentayga". Plašākai sabiedrībai jaunais modelis pirmo reizi tiks parādīts drīzumā notiekošajā Frankfurtes autoizstādē, bet pirmie eksemplāri pie klientiem nonāks 2016. gada sākumā.

Britu autoražotājs šo spēkratu dēvē par "visātrāko, visjaudīgāko, visgreznāko un visekskluzīvāko apvidus automobili pasaulē". Automobilis tiks komplektēts ar "Volkswagen" koncerna jauno sešlitru W12 biturbo benzīna dzinēju, kas attīsta 608 zirgspēku jaudu un 900 ņūtonmetru griezes momentu. Degvielas ekonomijas nolūkos pie vienmērīgas slodzes W12 dzinējs spējīgs atslēgt pusi cilindru un uzturēt ātrumu ar sešiem cilindriem.

Šādā versijā "Bentley Bentayga" ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,1 sekundē, bet tā maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 301 km/h.

"Bentley Bentayga" kopgarums ir 5141 milimetrs, platums – 1998 mm; bet augstums – 1742 mm. Riteņu garenbāze tam ir 2992 mm. Tādējādi "Bentley" apvidnieks ir par 89 mm garāks, par 30 mm platāks un par milimetru augstāks nekā jaunais "Audi Q7", uz kā bāzes tas veidots. Interesanti, ka riteņu garenbāzes starpība ir divi milimetri par labu vācu apvidniekam.

Britu luksusa markas pirmajam apvidus automobilim ir astoņi šasijas darbības režīmi – četri braukšanai pa koplietošanas ceļiem un četri braukšanai apvidū. Pirmie četri ir "Sport", "Comfort", "Bentley" (apvieno "Sport" un "Comfort") un individuāli programmējamais. Savukārt braukšanai apvidū "Bentayga" četri šasijas regulējumi ietver "Snow & Grass" (braukšanai pa slidenu ceļa segumu), "Dirt & Gravel" (pamatā braukšanai pa granti), "Mud & Trail" (braukšanai pa dubļiem), kā arī "Sand Dunes" (braukšanai pa smiltīm).

"Bentley Bentayga" ir aprīkots ar pneimatisko balstiekārtu, kura ļauj regulēt klīrensu kādā no četriem līmeņiem, panorāmas stikla jumtu, nakts redzamības sistēmu, projekcijas ekrānu, multimediju sistēmu ar astoņu collu skārienjutīgo ekrānu un cieto disku ar 60 GB, kā arī diožu priekšējie lukturi.

Interjera apdarē izmantota āda, koks un metāls. Pēc klienta vēlmes, "Bentley" pirmais apvidus automobilis pieejams kā četrvietīgā, tā arī piecvietīgā versijā. Priekšējiem sēdekļiem ir 22 regulēšanas varianti. Neskaitot apsildi un ventilāciju, sēdekļiem ir arī seši masāžas līmeņi. Ja automobili izvēlas četrvietīgajā versijā, tad arī aizmugurējiem sēdekļiem ir tikpat plašas regulācijas un masāžas iespējas. Aizmugurējo pasažieru ērtībām par papildus samaksu pieejami piestiprināmi planšetdatori ar 10,2 collu diagonāles ekrānu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!