Foto: Publicitātes foto
Pirmo reizi Baltijā kartinga sacensībās piedalījies elektrokartings - aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājā radītais elektrokartinga prototips BSR-02 piedalījās sacensībās kopā ar citiem iekšdedzes kartingiem Lietuvā, "Speedway.lt" trasē, informē "Blue Shock Race" komanda.

Elektrokartings, ko pilotēja vietējais jaunais talants Tomass Kaminsks, startēja "Open" klasē. Šīs klases kartingu zirgspēku jauda ir divas reizes lielāka nekā BSR-02, tomēr elektrodzinēja griezes moments ļauj spēkoties ar jaudīgākajiem iekšdedzes dzinēju braucamrīkiem.

Sakarā ar ierobežoto laiku un gatavošanos sacensībām BSR-02 kartinga maksimālo ātrumu nācās ierobežot līdz 105 km/h. Tas diemžēl izrādījās par iemeslu, kāpēc "Open" klasē Kaminskam nebija iespēju cīnīties par uzvaru, jo trases divos posmos varēja attīstīt ātrumu virs 105 km/h. Par spīti šim ierobežojumam, Tomass visos braucienos turējās labāko sešiniekā, zaudējot taisnēs, bet atgūstot visu trases līkumos un to izejās.

Kopvērtējumā "Blue Shock Race komanda" un pilots ir ļoti apmierināti ar pirmo sacīksti Lietuvā, jo ir iegūta milzu pieredze un komanda šobrīd jau strādā pie kartinga pilnveidošanas trases ātro posmu pieveikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!