Foto: DELFI
Rallijā "Latvija 2015", kas ir Latvijas čempionāta (LRČ) noslēdzošais posms, pirmo reizi mūsu sacensībās startēs sportisti no Japānas - dalību pieteicis slavenā japāņu rallista Tošihiro Arai dēls Hiroki Arai, liecina dalībnieku saraksts.

Hiroki Arai kopā ar vēl vienu japāņu pilotu Takamoto Kacutu startēs ar R4 klases "Subaru Impreza" automašīnām, pārstāvot trīskārtējā WRC čempiona Tomija Makinena komandu.

Rallijā "Latvija 2015", kas notiks 17. un 18. oktobrī, skatītāji varēs vērot autosportistu cīņas par ieskaites punktiem piecu dažādu sacensību – Latvijas rallija čempionāta, Latvijas atklātā rallijsprinta čempionāta, Latvijas minirallija kausa izcīņas, Rallija supersprinta čempionāta, kā arī vēsturisko automobiļu regularitātes rallija – ieskaitēs.

Turklāt, rallijs "Latvija 2015" šogad uzņem arī FIA Ziemeļeiropas zonas (NEZ) čempionāta finālposmu, piešķirot sacensībām plašāku starptautisku skanējumu.

"Liels prieks, ka jau otro gadu pēc kārtas izdevies vienā nedēļas nogalē vienuviet pulcēt tik plašu sacensību veidu pārstāvju loku, kas skatītājiem ļaus novērtēt, cik dažādas var būt sporta automašīnas – no vēsturiskajiem spēkratiem, kuri atbilst tehniskajām prasībām, kādas bija aktuālas pirms dažiem gadu desmitiem, krietni jaunākiem minirallija auto, kas atbilst standartautomobiļu noteikumiem, līdz pat jaudīgākajiem un modernākajiem R5 klases automobiļiem," saka rallija "Latvija 2015" rīkotājs Jānis Krastiņš.

Kā rakstījām, vairākās LRČ klasēs šāgada čempionu titulu ieguvēji ir noskaidroti jau priekšlaicīgi, taču sacensību rīkotāji sola sīvas cīņas pārējo disciplīnu un ieskaišu braucēju vidū.

"Šobrīd čempioni ir zināmi vien trijās no vairāk kā divdesmit dažādu sacensību ieskaites klasēm, kas skatītājiem ļaus vērot aizrautīgu braukšanu visa rallija laikā!" saka Jānis Krastiņš.

Rallija "Latvija 2015" trasē atkal iekļauti ātrumposmi Biķernieku trasē, turklāt arī dienas tumšajā laikā un kā paralēlais ātrumposms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!