Foto: Reuters/Scanpix

Nu jau trīskārtējais F-1 čempions Lūiss Hamiltons ("Mercedes") atzinis, ka viņa sapnis ir bijis atkārtot leģendārā brazīliešu pilots Airtona Sennas panākumu - izcīnīt trīs titulus, un tas nupat aizvadītajā ASV "Grand Prix" posmā arī noticis.

"Mans mērķis bija atkārtot Sennas panākumus," intervijā izdevumam "Autosport" atzinās britu pilots. "Viņš nebija mans tautietis, taču viņa panākumi mani iedvesmoja, kad biju pusaudzis."

Lai gan tituls iegūts trīs posmus pirms čempionāta beigām, sacīkste ASV, ko ietekmēja laika apstākļi, čempionam nebija no vieglajām, taču vairāk psiholoģiskā ziņā.

"Pēdējie 10-15 apļibija ļoti grūti," stāsta Hamiltons. "Sapratu, ka tituls jau ir tuvu, bet nespēju tam noticēt. Viss, uz ko es tiecos pēdējos gadus un dēļ kā strādāju, bija viena soļa attālumā. Tagad esmu ļoti laimīgs, un man ir grūti atrast vārdus. Neticami, ka es esmu trīskārtējs F-1 čempions!"

Kā zināms, ASV "Grand Prix" posma kvalifikācijā, kas spēcīgā lietus dēļ tika atcelta uz svētdienas rītu, uzvarēja Hamiltona komandas biedrs Niko Rosbergs, taču sacīkstē uzvarēja Hamiltons, izmantojot sava kolēģa kļūdu. Rosbergs finišēja otrais, trešais - Sebastjens Fetels ("Ferrari").


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!