Foto: AFP/Scanpix

F-1 jaunpienācēju "Haas F1 Team" īpašnieks, amerikāņu miljardieris Džīns Hāss uzskata, ka daudzas no F-1 komandām līdzekļus tērē nepārdomāti un lieki izdod naudu, tāpēc par savas komandas salīdzinoši nelielo budžetu neuztraucas.

"Manuprāt, daudzas komandas naudu tērē "pa tukšo"," izdevumam "Autosport" saka Hāss, kuram pieder arī Amerikas NASCAR seriāla komanda. "Viņi grib uzlekt augstāk par sēžamvietu. Mēs gribam būt pieticīgāki un naudu tērēsim tikai tur, kur mums tiek tieši norādīts. Kāds esot teicis, ka F-1 komandā ir jāstrādā vismaz 250 cilvēku. Interesanti, kurš tas bija. Mēs pieņemsim darbā tieši tik darbinieku, cik nepieciešams, un naudu tērēsim tik, cik vajag, bez liekiem izdevumiem."

"Lielākā daļa F-1 komandu pašas būvē un izstrādā visus elementus, līdz par stūres stieņiem, bet mēs F-1 ienācām tāpēc, lai ar savu mašīnu piedalītos sacensībās - mums nav vajadzības pašiem visu izstrādāt no nulles," norāda biznesmenis. "Protams, ir atsevišķi mezgli, kas mums pašiem ir jāizgatavo, un to mēr arī darām, taču es neuzskatu, ka pilnīgi viss ir jādara patstāvīgi, jo tas prasa nenormālus līdzekļus. Mēs gribam ienākt šajā sporta veidā un parādīt, ka F-1 komandu var uzturēt ar saprātīgu naudas apjomu. Tas būtu lietderīgi visiem."

Kā zināms, "Haas F1 Team" "karaliskajā" autosporta disciplīnā debitēs 2016. gada sezonā. F-1 promouters Bērnijs Eklstouns Hāsam piedāvāja ienākt F-1 čempionātā jau 2015. gadā, taču biznesmenis atteicās, pamatojot to ar vēlmi kārtīgi sagatavoties jaunajai disciplīnai.

Pagaidām ir nosaukts tikai viens pilots, kas pārstāvēs "Haas F1 Team", - tas ir francūzis Romēns Grožāns. Viņa komandas biedrs vēl nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!