Foto: AFP/Scanpix

F-1 somu čempiona Mikas Hakinena dēls Hugo negrasās iet tēva pēdās kā Mihaela Šūmahera dēls Miks, kurš aktīvi startē autošosejas sacensībās - Hugo Hakinenu vairāk interesējot futbols, atklāj tēvs.

2012. gadā Hakinena dēls, kurš dzimis 2000. gadā, startēja Itālijas kartinga čempionātā, taču autosports viņu neesot ieinteresējis. "Hugo izmēģināja kartingu, brauca tīri labi, taču tā nav viņa kaislība," savā blogā "McLaren" lapā raksta Hakinens. "Tagad viņam ir 15 gadu un viņš aizrāvies ar futbolu, gribu kļūt par profesionālu futbolistu un es viņu tajā atbalstīšu."

"Es nepārdzīvoju par to, ka mans dēls nebūs profesionāls autosporta pilots, lai gan es Hugo būtu atbalstījis arī tur, ja viņš gribētu. Jūs taču arī atbalstāt savus bērnus it visā, vai ne?" raksta divkārtējais F-1 čempions.

Kā zināms, Miks Šūmahers 2014. gadā kļuva par pasaules vicečempionu kartingā, un šosezon 16 gadus vecais pilots piedalījās formulu sacensībās, startējot Vācijas ADAC seriālā. Nākamsezon Šūmahers juniors startēs gan Vācijā, gan Itālijas F-4 čempionātā ar tālāko plānu 2017. gadā pāriet uz Eiropas F-3 seriālu, no kura nāk pašreizējais F-1 pilots Makss Verstapens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!