Speciālās versijas "BMW M4 GTS" leģendāro Nirburgringas trases apli nobraucis septiņās minūtēs un 27,88 sekundēs, tādējādi iekļūstot šajā trasē 30 ātrāko sērijveida automobiļu sarakstā.

Vācu spēkratam Nirburgringas trasē izdevies apsteigt tādus īsteni sportiskos auto kā "Ferrari 458 Italia" (), "McLaren MP4-12C" (7:28) un "Porsche Carrera GT" (7:28,71). Apliecinājumu ar šādu apļa laiku publicējusi "BMW M GmbH" nodaļa savā "YouTube" kanālā.

"BMW M4 GTS", ko pats autoražotājs dēvē par visātrāko sērijveida automobili savā vēsturē, debitēja oktobrī. Tas aprīkots ar trīslitru biturbo sešcilindru benzīna dzinēju, kas attīsta 500 zirgspēku jaudu un 600 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ir par 69 ZS un 50 Nm vairāk nekā standarta "BMW M4". Transmisija – septiņpakāpju sekvenciālā ar diviem sajūgiem.

Neskaitot jaudīgāku dzinēju, "GTS" no standarta "BMW M4" atšķiras vēl ar titāna sakausējuma izplūdes sistēmu un ūdens iesmidzināšanas sistēmu. "BMW M4 GTS" no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,8 sekundēs (par 0,3s ātrāk nekā "BMW M4") un maksimāli sasniedz 305 km/h.

Nirburgringā "BMW M4 GTS" uzrādītais trases apļa laiks ir par 24 sekundēm labāks nekā standarta "BMW M4" versijai.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!