Bijušais Latvijas rallija čempions Māris Neikšāns, kurš pēdējos gados ir pārkvalificējies par rallija komandas vadītāju, nolēmis noņemt ķiveri no vadža un atkal izbraukt sacensību trasē.

Māris Neikšāns kopā ar stūrmani Anriju Jessi pieteikušies startam Eiropas Rallija čempionāta (ERČ) 2016. gada sezonas pirmajam posmam, "Rally Liepāja", informē sacensību rīkotāji. Ekipāža rallijā brauks ar Neikšāna vadītās komandas "Neiksans Rally Sport" sagatavotu "Mitsubishi Lancer EvoIX" automašīnu.

"Ir pagājis zināms laiciņš, kopš pēdējo reizi startēju rallijā, tāpēc neloloju cerības, ka "Rally Liepāja" kopvērtējumā spēšu cīnīties par augstu pozīciju," paškritisks ir Māris. "Vispirms centīšos gūt maksimālu gandarījumu un izbaudīt katru ātrumposmos izbraukto kilometru, rezultātu atstājot otrajā plānā! Tanī pat laikā ļoti ceru, ka līdz finišam izdosies atgūt iemaņas, kas rallija baudīšanu ļautu apvienot arī ar kvalitatīvu braukšanu par prieku visiem skatītājiem!"

Māris Neikšāns "Rally Liepāja" startēja arī pērn kā rallijkrosa pilota Reiņa Nitiša stūrmanis un treneris. Toreiz ekipāža startēja ar "Ford Fiesta R2" automašīnu un ERC3 ieskaites klasē ierindojās astotajā vietā.

Māris Neikšāns savu rallija karjeru sāka 2002. gadā, kad pie VAZ 2108 stūres debitēja rallijā "Latvija". 2003. gadā Neikšāns startēja visos Latvijas rallija čempionāta posmos un izcīnīja savu pirmo no kopumā astoņiem Latvijas čempiona tituliem. Turpmāko gadu gaitā Neikšāns startēja "LMT Rallija komandas" sastāvā, ar kuru arī trīs reizes piedalījās pasaules rallija čempionāta posmā "Neste Oil Rally Finland". Savu augstāko starptautisko panākumu Neikšāns guva 2007. gadā, kad, braucot ar N4 klases "Mitsubishi Lancer Evo IX" automašīnu, Latvijas sportists "Production WRC" klasē ierindojās trešajā vietā (20. vieta absolūtajā vērtējumā).

Kā zināms, "Rally Liepāja" iesāk šāgada Eiropas rallija čempionātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!