Kompānija "Ford" ziemas apstākļos uzsākusi izmēģinājuma braucienus automobilim ar bezpilota sistēmu. "Ford" apgalvo, ka korekta elektronikas darbība sliktos laika apstākļos, kādi nenoliedzami ir bargā ziemā, ir viens no pēdējiem šķēršļiem, lai bezpilota automobiļi kļūtu par masveida produktu.

"Ford" bezpilota automobiļa izmēģinājumus veic mākslīgajā pilsētā "Mcity", ko uzbūvējusi Mičiganas universitāte tieši šādiem mērķiem. Neskaitot standarta aprīkojumu, ieskaitot GPS un lāzera sensorus, bezpilota vadības sistēmā tiek izmantotas arī vides trīsdimensiju kartes augstā izšķirtspējā.

3D kartes ļauj bezpilota automobilim vidē orientēties vēl precīzāk, jo tradicionālie automobilī iebūvētie sensori nespēj atpazīst ceļa horizontālo apzīmējumu un ceļazīmes snigšanas apstākļos.

Tāpat "Ford" paziņojis par jaunas laboratorijas atklāšanu, kurā speciālisti pētīs, kā dažādas viedierīces, piemēram, viedpulksteņi, sporta aproces un virtuālās realitātes brilles var tikt izmantotas ceļu satiksmes drošības uzlabošanā. Speciālisti ir pārliecināti, ka, piemēram, viedierīce, kura seko līdzi sava īpašnieka fiziskajam un emocionālajam stāvoklim, palīdzēs arī automobiļa elektronisko drošības sistēmu darbības algoritmā.

Visbeidzot, amerikāņu autoražotājs aprīlī plāno ieviest "FordPass" sistēmu, kuru kompānija dēvē par "automobiļu iTunes". Bezmaksas platforma no viedierīcēm nodrošinās piekļuvi dažādiem servisiem – no palīdzības brīvas vietas atrašanai stāvvietā līdz ātram pierakstam automobiļu nomas programmā. Tāpat ar "FordPass" varēs tieši sazināties ar markas dīleri, piemēram, atsevišķu automobiļu sistēmu diagnostikai.

2015. gada beigās kompānijas "Ford" un "Google" paziņoja par plānu radīt kopuzņēmumu bezpilota automobiļu ražošanai. Rezultātā autoražotājs iegūst pieeju tehnoloģijām, kuras "Google" bezpilota automobiļu jomā izstrādājis pēdējo astoņu gadu laikā. Savukārt "Google" šī darījuma ietvaros nebūs jābūvē pašam sava autorūpnīca.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!