Foto: Publicitātes foto

Latvijas un Igaunijas rallija čempionātu pirmā posma, rallija "Sarma", organizatori šogad ir parūpējušies par to, lai sacīkste, kas notiks 23. un 24. janvārī, būtu īpaši ērta skatītājiem. Lai to sasniegtu, šī gada rallijam ir izvēlēti ātrumposmi tikai Gulbenes apkārtnē, un to starta laiki saplānoti tā, lai bez liekas steigas būtu iespējams redzēt pēc iespējas vairāk, informē rallija rīkotāji.

Rallija "Sarma 2016" plānu, ātrumposmu kartes un aprakstus iespējams lejuplādēt šeit.

Pirmajā rallija dienā pēc sacensību atklāšanas pl. 13.50 pašā Gulbenes centrā, Latvijas un Igaunijas rallija čempionāta dalībnieki pl. 14.03 uzsāks cīņu skaistajā Ozolkalna ātrumposmā, kas apgrieztā virziena dēļ ieguvis pamestās dzelzceļa stacijas "Kamalda" nosaukumu.

Šis vairākus gadus neizmantotais ātrumposms savā ziņā ir uzskatāms par iesildīšanās posmu, tajā gan sportistiem ir jābūt piesardzīgiem, jo tas ir ātrs, šaurs un vietām neparedzami viltīgs.

Pēc "Kamaldas" ātrumposma sportistus un skatītājus gaida šī rallija "medusmaize" – lieliskais "Druvienas" ātrumposms. Tas ir viens no garākajiem viltīgākajiem šā rallija ātrumposmiem. Pirms vairākiem gadiem izbūvētajiem šaurajiem un līkumotajiem meža autoceļiem abos sānos ir grāvji, kas kļūdas nepiedos. Savukārt daudzās līkumu sērijas rallija stūrmaņus atstās ar sausu muti, bet pilotus ar slapju muguru.

Abi pirmās dienas ātrumposmi atkārtosies divas reizes ar 2,5 stundu nobīdi - pirms un pēc saulrieta. Tāpēc rallija līdzjutējiem ir iespēja atrast sev tīkamāko vietu kādā no ātrumposmiem un tur to noskatīties abas reizes, vai arī saulrieta gaidīšanas pauzi izmantot citas skatīšanās vietas atrašanai. Līdzjutēji, kuriem interesē tikai ātrākās rallija ekipāžas, pareizi visu izplānojot, līderu ekipāžas var mēģināt noskatīties visos četros ātrumposmos.

Otrajā rallija dienā, 24. janvārī, rallija ekipāžām pievienosies arī rallijsprinta dalībnieki, un diena pl. 8.47 sāksies ar vienu no "Sarmas" klasiskākajiem ātrumposmiem - labi pazīstamo ātrumposmu "Zaķakājas", kurš galvenokārt ir slavens ar leģendāro caurteku.

Šim ātrumposmam sekos rallija "Sarma 2016" jaunums – ātrumposms "Silenieki", kas nav izmantots ļoti sen.

Pēc pusstundu gara servisa parka, kas šogad no Gulbenes ir pārcēlies uz netālajiem Šķieneriem, sportistiem vēlreiz būs jāveic abi rīta ātrumposmi, kuriem starts attiecīgi tiks dots pl. 10.57 un 11.33. Pēc šiem ātrumposmiem dalībnieki atgriezīsies servisa parkā un skatītājiem būs pietiekami daudz laiks atrast labākās vietas pēdējā ātrumposmā "Ikteri".

Priekšpēdējais un pēdējais ātrumposms "Ikteri" ir slavenais un visiem rallija faniem labi pazīstamais "Stāmerienas" ātrumposms, kas šogad tiks veikts pretējā virzienā, un tam pievienota jauna finiša daļa, kurai iespējams piekļūt tikai ar Gulbenes – Alūksnes šaursliežu bānīša palīdzību. Otrajā reizē tam būs "Power Stage" statuss, kas ātrākajiem tā veicējiem dos papildus punktus čempionāta ieskaitē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!