Foto: Publicitātes attēli

Kompānijas "AvtoVAZ" sporta nodaļa "Lada Sport" uzsākusi sacīkšu automobiļa "Lada Kalina NFR R1" ražošanu. Sporta hečbeks izstrādāts Krievijas nacionālajām šosejas sacīkšu seriālam, tāpat ar šo spēkratu varēs startēt rallijā 1600N klasē, kā arī krosā un rallijkrosa D2 klasē.

"Lada Kalina NFR R1" aprīkota ar 1,6 litru benzīna dzinēju, kā jauda no standarta 140 zirgspēkiem palielināta līdz 155 ZS. Atšķirībā no standarta modeļa "Lada Sport" nodaļa tam uzstādījusi pārveidotu izplūdes kolektoru, sportam pielāgotu izplūdes sistēmu, lielāka diametra droseļvārstu un pašbloķējošo diferenciāli.

Virsbūve atvieglināta atbilstoši minēto sacīkšu disciplīnu noteikumiem, kā arī salonā uzstādīts drošības rāmis. Šis sacīkšu automobilis no vietas līdz 100 km/h paātrinās 9,2 sekundēs.

"Lada Kalina NFR R1" ražošana tika uzsākta aizvadītā gada decembrī, un tā cena ir 820 tūkstoš rubļu (9632 eiro). Automobili var iegādāties tikai pēc pasūtinājuma un gatavu spēkratu klients var saņemt pēc piecām līdz septiņām dienām.

Pavisam "AvtoVAZ" plāno izgatavot 50 vienības "Kalina NFR R1" spēkratu. Vēlāk gaidāma arī skaitā ierobežota sērija "NFR Turbo" ar 180 ZS turbomotoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!