Foto: Arturs Igaveņš

Raimonds Kisiels ar stūrmani Arni Roni sestdien izvirzījās pārliecinošā līderpozīcijā pēc rallija "Sarma", kas ir sezonas pirmais Latvijas autorallija čempionāta posms, pirmās dienas.

Pirmajā dienā tika aizvadīti divi ātrumposmi - divi gaišā dienas laikā, bet divi tumšā. Trijos no četriem dienas dopiem uzvarēja talantīgais somu sportists Kalle Rovanpere ("Škoda Fabia S2000"), tomēr otrajā ātrumposmā viņu piemeklēja stūres pastiprinātāja defekts, kas lika zaudēt aptuveni minūti.

Līdz ar to pārliecinošu līderpozīciju pārņēmis Kisiels ("Škoda Fabia"), kurš par 42,47 sekundēm apsteidz Jāni Vorobjovu ar stūrmani Andri Mālnieku ("Mitsubishi Mirage").

Trešais ir igauņu pilots Rainers Auss ar "Mitsubishi Lancer Evo IX" spēkratu, bet ar Latvijas karogu startējošais Rovanpere atrodams ceturtajā vietā.

Kisielam ļoti labvēlīgi noslēdzās ceturtais ātrumposms, jo viņam sekojošie igauņu piloti Rauls Jētss un Egons Kaurs pārsita riepas. Turklāt Kaurs, braucot ar gandrīz nolauztu riepu, ietekmēja arī aiz viņa startējušā Vorobjova rezultātu.

LRČ1 klases līderis ir Kisiels, bet Auss ir labākais LRČ2 klasē. Savukārt starp vienas ass piedziņas mašīnām LRČ3 klasē pēc pirmās dienas līderis ir igaunis Gustavs Krūda.

Rallija otrajā dienā sportisti sacentīsies Gulbenes apkaimē un veiks vēl sešus ātrumposmus.

Latvijas čempionātā pēc "Sarmas" jau tradicionāli sekos divi integrētie posmi rallija "Liepāja" laikā (6. un 7. februāris). No tradicionālā norises laika augusta beigās uz maija sākumu nonācis rallijs "Kurzeme", maija otrajā pusē būs Talsu rallijs, bet atlikušie vasaras posmi paredzēti Igaunijā un Lietuvā.

Savukārt pēdējais Latvijas čempionāta posms tradicionāli rudenī būs rallijs "Latvija" Rīgas un Jūrmalas apkārtnē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!