Foto: Williams

Vecenuēliešu pilots Pastors Maldonado šāgada F-1 čempionātā nepiedalīsies, apstiprinājis pats sportists.

Tā kā Maldonado sponsori PDVSA regulāri kavējuši maksājumu termiņus, "Renault" ir lauzuši līgumu ar Maldonado un viņa vietā šosezon brauks Kevins Magnusens.

"Jūs zināt, ka pēdējo dienu laikā parādījās baumas par manu tuvāko nākotni F-1. Aizraujošajā autosporta pasaulē esmu pavadījis 23 gadus. Sāku, būdams ļoti jauns. Ar savas ģimenes palīdzību mēs tikām tālāk un es sāku veidoties par profesionāli. Pusaudža vecumā es sāku strādāt pie savu sapņu piepildīšanas nepazīstamās zemēs, bez savu tuvinieku siltuma, prom no savām saknēm, no savas Venecuēlas. Tobrīd es kļuvu par vīru un sapratu, ka ir ļoti daudz veidu, kā novērst uzmanību no mērķa, taču es vienmēr to sasniedzu," teikts Maldonado izplatītajā paziņojumā. "Šodien ar vislielāko pazemību es informēju, ka 2016. gada sezonā nebūšu uz starta līnijas. Paldies visiem par atbalstu, līdzjušanu un rūpēm par manu nākotni. Es pateicos Dievam, manai ģimenei, sponsoriem, draugiem, faniem un ikvienam, kurš palīdzēja man realizēt sapni pārstāvēt Venecuēlu pasaules autosporta virsotnē."

F-1 Maldonado pievienojās 2011. gadā kā GP2 seriāla čempions un nākamajā sezonā, pārstāvot "Williams" komandu, Spānijā izcīnīja savu vienīgo "Grand Prix" uzvaru. 2014. gadā venecuēlietis pievienojās "Lotus" komandai, kuru 2015. gada beigās iegādājās franču autoražotāji "Renault".

Savas F-1 karjeras laikā Maldonado biežāk iekūlās avārijās nekā kāpa uz goda pjedestāla.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!