Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Maserati" pašlaik notiekošajā Ženēvas autoizstādē prezentējusi savu pirmo sērijveida apvidus automobili "Levante". Pagaidām autoražotājs atklājis tā cenu Šveicē – 75 900 franku jeb 69 830 eiro.

"Maserati Levante" izstrādāts uz platformas, kas izmantota arī šīs markas sedanu "Ghibli" un "Quattroporte" pamatā. Apvidus automobiļa priekšējā balstiekārtā izmantotas dubultsviras, bet aizmugurējā – daudzsviru konstrukcija. Tāpat itāliešu apvidniekam ir pneimatiskā balstiekārta, kas spēj mainīt klīrensu piecos līmeņos.

"Maserati" apvidnieka pircēju izvēlei tiks piedāvāti trīs dzinēji – divi benzīna un viens dīzeļa. No benzīna motoriem pieejams trīslitru V6 biturbo agregāts, kas atkarībā no versijas attīsta 350 vai 430 zirgspēku. Arī dīzeļmotora darba tilpums ir trīs litri, bet tā jauda ir 275 ZS.

Jau standartā "Maserati Levante" ir pilnpiedziņas automobilis, tāpat tam ir pašbloķējošais aizmugurējais diferenciālis un astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Visjaudīgākā "Maserati" apvidnieka modifikācija no vietas līdz 100 km/h paātrināsies 5,2 sekundēs un maksimāli sasniegs 264 km/h. Savukārt modifikācija ar 350 ZS līdz 100 km/h paātrināsies sešās sekundēs un maksimāli sasniegs 251 km/h. Tikmēr "Levante" ar dīzeļdzinēju 100 km/h sasniedz 6,9 sekundēs un maksimāli spēj sasniegt 230 km/h.

"Maserati" apgalvo, ka "Levante" modelim ir viszemākais smaguma centrs starp visiem šī segmenta pārstāvjiem, bet izsvarojums starp riteņu asīm ir ideāls – proporcijā 50:50.

"Levante" aprīkojuma sarakstā ir multimediju sistēma ar 8,4 collu ekrānu, adaptīvā kruīza kontrole, ekstrēmās bremzēšanas sistēma u.c. Interjera apdarē izmantota āda, bet klients var izvēlēties arī itāliešu apģērbu un apavu ražotāja "Ermenegildo Zegna" zīds.

Tirdzniecībā Eiropā "Maserati Levante" nonāks jau pavasarī. Automobilis tiks ražots rūpnīcā Turīnā, Itālijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!