Foto: DELFI
Vasara, pludmale, ballīte - Barselona parasti saistās ar karstu vasaru un tikpat karstām ballītēm. Tomēr arī agrā pavasarī, kad vietējie vēl tērpjas ziemas jakās, šī Katalonijas pilsēta var būt labs ceļamērķis vienas vai vairāku dienu pastaigai.

Atkarībā no vēlmes un spējas iet (vai braukt), Barselonas apskati var sadalīt trīs lokos. Pirmais, protams, ir vecpilsēta ar šķietami bezgalīgo šauro ieliņu labirintu. Otrais loks ir jau mazliet tālāk pilsētā, iekļaujot tādus tūrisma grandus kā Svētās Ģimenes katedrāle (Sagrada Familia) un Montžuika kalns (Montjuic). Tālākais izskrējiens prom no centra ir Gueļa parks (Parc Guell), kurā atrodas Gaudi muzejs.

Foto: DELFI

Salīdzinot ar Latvijas laika apstākļiem, februāra beigas vai marta sākums Barselonā var šķist teju vai vasara. Laika prognozes sola līdz pat 20 grādiem. Taču šie augstie grādi ir mānīgi – pilsēta ir vējaina un šaurās ieliņas ēnainas – nav brīnums, ka vietējie vēl staigā biezos mēteļos. Vislabākais ieteikums ir vilkt vairākas plānas jakas, ar kurām varēs visveiksmīgāk regulēt savu labsajūtu.

Plānojot Barselonas apmeklējumu februāra baigās un marta sākumā, jāņem vērā, ka šajā laikā pilsētā notiek pasaules lielākā mobilo tehnoloģiju izstāde Mobile World Congress, tāpēc, pirmkārt , – pilsētā būs ļoti daudz iebraucēju, bet, otrkārt, viesnīcu cenas būs līdz pat piecām reizēm augstākas kā parasti. Arī garnadžu aktivitāte šajā laikā pieaug.

Foto: DELFI

Barselonā ļoti daudz tūrisma objektus var apskatīt bez maksas, taču galvenajos punktos tomēr jārēķinās ar tēriņiem. Ieeja mūžam nepabeigtajā Sagrada Familia katedrālē - 15 eiro, grandiozajā Gaudi šedevrā Casa Batllo - 22,5 eiro. Gueļa parks ir apskatāms bez maksas, taču lai piekļūtu centrālajai terasei ar slaveno Gaudi ķirzaku, nāksies samaksāt vēl 7 eiro.

Salīdzinoši lēti Barselonu var aplūkot "no putna lidojuma" – no ostas gaisa tramvajiņa. Tas savieno torni ostas centrā ar Montžuika kalnu. Viens brauciens izmaksās 11 eiro, un tas, ja vien laiks un augstuma bailes ļauj, noteikti ir katra eirocenta vērts.

Vairāk par Barselonas apskati lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!