Marta sākumā Kurzemes pilsētā Talsos atklāts Klaunu muzejs, kur ikvienam esot iespēja nokļūt aizraujošajā un jautrajā klaunu pasaulē, stāsta muzeja izveidotāji.

Šis neesot muzejs tā tradicionālajā izpratnē – līdzās interesantām klaunu kolekcijas lellēm un figūrām, kuras uz Talsiem atceļojušas no Zviedrijas, Vācijas, Itālijas un ASV, tur var piedalīties arī jautrās atrakcijās, pašiem līdzdarboties un izgatavot savu klaunu.

Viesiem tiek piedāvāta stundu gara programma, kuras laikā var izzināt klaunu vēsturi un ikdienu, redzēt jautrus trikus un, galvenais, kārtīgi izsmieties, pastāstīja Talsu Tūrisma informācijas centrā. Pasākuma beigās dalībnieki tiks arī pie pārsteiguma dāvanām.

Doma par šāda muzeja izveidi ir tapusi, pateicoties Talsu kristīgo klaunu aktīvai darbībai, kurus apmācījis klaunu skolotājs Sidnejs Teske (Sidney Teske) no ASV Minesotas štata. Šo klaunu galvenais mērķis ir nest prieku un stāstīt par mūžīgo mīlestību. Viņi neizsmej skatītājus, kā tas reizēm ir cirkā. Klaunu muzeja telpas ir lieliski piemērotas bērnu ballītei kopā ar klauniem. Gaviļnieks ar draugiem tur veikšot dažādus uzdevumus, mācīsies klaunu trikus un var pat apgūs balonu locīšanas mākslu. Varēšot noorganizēt fotosesiju ar klauniem un seju apgleznošanu. Īpaša programma pieejama arī jaunlaulātajiem. Klauni pamācīs, kā dzīvi kopā nodzīvot ar smaidu un pozitīvu attieksmi.

Cenas:

Apmeklējums ar aktivitātēm: 1.50 eiro no personas
Aktivitātes ar figūrbalona dāvanu: 2.00 eiro no personas
Programma ar sava klauna darināšanu: 3.00 eiro no personas
Piedāvājums paredzēts grupai līdz 15 cilvēkiem

Adrese: Talsi, K.Mīlenbaha iela 19, 1. stāvs

Muzeja pārstāvji lūdz apmeklējumu pieteikt iepriekš.

Lai uzzinātu vairāk par piedāvājumu, zvaniet pa tālruni 28795187 (Ilze Pumpure) vai rakstiet uz e-pastu ilze2009@inbox.lv.

Ko vēl apskatīt Talsos, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!