Amerikānim Bleikam Vilkijam piespriests 49 dienu cietumsods par bīstamu braukšanu pa Sandjego pilsētas ielām. Par cēloni kļuva viņa internetā publicētais video, kurā 27 gadus vecais Kalifornijas iedzīvotājs pa koplietošanas ceļiem veica dažādus trikus ar 800 zirgspēku jaudīgu bagiju. Šobrīd šis pirms diviem mēnešiem "YouTube" videotēkā publicētais sižets sasniedzis 1,4 miljonus skatījumu.

Pēc video publicēšanas policija ātri vien izskaitļoja pārkāpēju, jo viņa vārds bija uzlīmēts uz bagija virsbūves sāniem. Tāpat divi viņa draugi, kuri palīdzēja uzņemt video, pret viņu sniedza liecības, apstiprinot, ka visu šo video redzamo triku izpildīšanas laikā pie stūres sēdējis tieši Vilkijs.

Pavisam Vilkijam tika izvirzītas 26 apsūdzības, no kurām četrās viņš tika atzīts par vainīgu saistībā ar bīstamu braukšanu, ieskaitot vienu gadījumu par "apzinātu atļautā braukšanas ātruma pārkāpuma demonstrēšanu". Tāpat ar šīm darbībām tika pārkāpti pirmstermiņa atbrīvošanas nosacījumi pēc iepriekšējā satiksmes noteikumu pārkāpuma, ko Vilkijs izdarīja vēl 2014. gadā.

Jaunietim draudēja līdz pat 21 mēneša cietumsods, tomēr tiesa viņam piesprieda tikai 49 dienas, no kurām viņš ieslodzījumā pavadīs tikai divas nedēļas. Atlikušo termiņu viņš pavadīs mājas arestā ar speciālu elektronisko aproci, kas kontrolēs viņa pārvietošanos. Vēl Vilkijam ir atņemtas autovadītāja tiesības uz pusgadu un noteikts pārbaudes laiks uz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!