Foto: AFP/Scanpix

Jaunā F-1 sezona svētdien sākās ar "Mercedes" braucēja vācieša Niko Rosberga uzvaru, kamēr Austrālijā notikušajās sacensībās iespaidīgu avāriju piedzīvoja pieredzējušais spānis Fernando Alonso ("McLaren"), kā dēļ sacensības uz brīdi tika apturētas.

Tikmēr otro vietu izcīnīja pēdējo divu gadu pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons, kurš ir Rosberga komandas biedrs, bet trešais bija vācietis Sebastjans Fetels no "Ferrari".

Savukārt "Red Bull" komandai pirmais sezonas posms nesākās veiksmīgi, jo jau pirmā iesildīšanās apļa laikā tehniskas problēmas radās krievam Daņilam Kvjatam, kurš pēcāk turnīnāt piedalīties sacīkstēs. Braucēji veica arī otro iesildīšanās apli, bet sacensību stars neveiksmīgs padevās kvalifikācijas uzvarētajam Hamiltonam, kuru apsteidza abi "Ferrari" piloti Fetels un soms Kimi Reikonens, kā arī komandas biedrs Rosbergs. Pēc pirmā apļa pēdējo divu gadu pasaules čempions bija atkritis uz sesto vietu, kamēr augstajā ceturtajā pozīcijā tobrīd bija gados jaunais "Toro Rosso" braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes.

Tiesa, sacīkstes turpinājumā Hamiltons uzņēma tempu un sāka uzbrukt priekšā braucošajiem, bet sezonas atklāšanas posmu pamatīgi ietekmēja 17. aplis, kurā Fernando Alonso, cenšoties apdzīt "Haas" vienības braucēju meksikāni Estevan Gutjeresu, ietriecās sāncenša bolīda aizmugurējā ritenī. Tādējādi Spānijas pilota spēkrats piedzīvoja iespaidīgu avāriju, uzmetot kūleni un smagi ietriecoties apmalē. Alonso, kā arī Gutjerresam pēc šīs sadursmes nekas nekaitēja un abi tika nodoti mediķu apskatei.

Pēc avārijas trasē izbrauca drošības automašīna, bet neilgu brīdi vēlāk sacensības tika apturētas, lai trases darbinieki varētu novākt formulu atlūzas. Pēc atsākšanās līderim Fetelam neizdevās no jauna uzaudzēt pārsvaru, kamēr problēmas ar dzinēju piemeklēja viņa komandas biedru Reikonenu, kurš līdz ar to bija spiests izstāties. Tikmēr Fetels zaudēja savu līderpozīciju pēc došanās boksos, bet pēdējos apļos vadībā atradās abi "Mercedes" piloti. Lai gan vienā no līkumiem Hamiltons pieļāva kļūdu, kas "Ferrari" pilotam ļāva manāmi pietuvoties, taču priekšpēdējā aplī kļūdījās jau pats Fetels. Tas nozīmēja dubultuzvaru abiem "Mercedes" pilotiem.

Ceturtais tikmēr bija mājinieks Daniels Rikjardo no "Red Bull", kuram sekoja brazīlietis Felipe Masa ("Williams") un francūzis Romēns Grožāns, tādējādi izcīnot debitantei "Haas" komandai pirmos punktus tās vēsturē. Septītajā pozīcijā ierindojās vācietis Niko Hulkenbergs ("Force India"), kam sekoja "Williams" pilots Valteri Botass. Pirmo desmitnieku savukārt noslēdza abi "Toro Rosso" braucēji - attiecīgi spānis Karloss Sainss un Verstapens.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!