"McLaren" komandas spāņu pilots Fernando Alonso pēc Pirmās formulas (F-1) sezonas atklāšanas posmā Melburnā piedzīvotās smagās avārijas nevarēs piedalīties šajā nedēļas nogalē plānotajā posmā Bahreinā.

Kā paziņojumā izteikusies Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA), pēc vairākām krūškurvja pārbaudēm secināts, ka drošības apsvērumu dēļ Alonso nevarēs piedalīties Bahreinas posmā. Nākamās pārbaudes viņam tiks veiktas pirms Ķīnas "Grand Prix", kas plānota 17.aprīlī.

Kā zināms, šīs sezonas pirmajā F-1 posmā Alonso piedzīvoja iespaidīgu avāriju, cenšoties apdzīt "Haas" vienības pilotu Estevanu Gutjerresu. Spānijas sportista vadītais spēkrats lielā ātrumā ietriecās sāncenša aizmugurējā ritenī, pēc iebraukšanas drošības joslā zaudēja saskari ar zemi un gaisā apmeta kūleni un ietriecoties trases apmalē.

Pats Alonso iepriekš bija izteicis gatavību sēsties pie stūres jau Bahreinā.

Līdz ar to divkārtējā pasaules čempiona Alonso vietā F-1 debiju Bahreinā piedzīvos "McLaren" rezerves pilots Štofels Vandorne no Beļģijas, kurš pērn kļuva par GP2 seriāla čempionu.

Alonso pēc avārijas trasē kādu no sacīkstēm nāksies izlaist jau otro sezonu pēc kārtas. Pērn viņš piedzīvoja smagu avāriju pirmssezonas testu braucienos, kuros guva smadzeņu satricinājumu un nevarēja piedalīties sezonas pirmajā posmā Austrālijā.

Pērn "McLaren" bija otra vājākā komanda F-1, bet 2005. un 2006. gada pasaules čempions Alonso pie punktiem tika vien divos posmos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!