Pieredzējušie latviešu ceļotāji Mārtiņš Sils un Andžs Ūbelis pusgadu pēc ceļojuma no Āfrikas dienvidiem līdz Eiropas ziemeļiem (par to lasiet šeit) devušies šķērsot abas Amerikas. Pašlaik viņi nonākuši jau līdz Centrālamerikai, un šajā posmā pievienojusies arī Mārtiņa sieva Agnese, Latvieši ceļo ar motocikliem, un viņu maršrutu lielā mērā veidojuši skolēni, kas iesūtījuši jautājumus un uzdevumus, ko ceļotājiem brauciena laikā jārisina.

Astotā ceļojuma daļa: 3.9. marts.

Maršruts: Centrālamerika, Panama – Nikaragva – Kostarika

Par iepriekšējo ceļojuma posmu lasiet šeit.

Nu tad tā Andžs ir kļuvis mazliet smukāks un arī vārdu nomainījis pret Agnesi, esam veikuši šādus tādus pārkārtojumus ekspedīcijas sastāvā un mantībā, un... dodamies tālāk, nākamajā ekspedīcijas posmā – Centrālamerikā.

Mūsu draugi no Špoģu skolas šoreiz pastāstīja stāstu par Vasko Nunjesa de Balboa, spāņu jūrasbraucēju, pētnieku, gubernatoru un konkistadoru, kurš vislabāk pazīstams ar to, ka šķērsojis Panamas šaurumu starp Karību jūru un Kluso okeānu 1513. gadā, kļūstot par pirmo eiropieti, kas vadījis ekspedīciju, kuras laikā ir pārsoļots pāri šaurākajai Amerikas daļai un ieraudzīti Klusā okeāna ūdeņu plašumi. Arī mums bija tādā pašā rakursā jāapskatās Klusā okeāna virzienā, kā skatās Balboa piemineklis. Lūk, fotogrāfija kā pierādījums uzdevuma izpildei!

Panama

Kostarika

Nikaragva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!