Sociālajos tīklos strauju popularitāti gūst Pasaules Ekonomikas foruma publicētais iedvesmojošs video, kurā divkārtējais F-1 čempions Mika Hakinens stāsta, ko nozīmē uzvarēt un kas nepieciešams uzvarai.

Kā savā uzrunā norāda Hakinens, uzvara ir mācīšanās no kļūdām – gan sacensībās, gan uzņēmējdarbībā. Braukšana ar sacīkšu bolīdu nav tikai akseleratora pedāļa iespiešana grīdā un traukšanās ar ātrumu 350 km/h.

Pirms savas F-1 karjeras sākuma 1991. gadā, Hakinens vienmēr uzvarēja dažādās motorsporta disciplīnās un tādēļ bijis pārliecināts, ka ir vislabākais pasaulē. Tomēr tikai nonākot uz F-1 starta un nespējot uzreiz izcīnīt uzvaras, Hakinens sapratis, ka uzvara neesi tikai tu pats.

Atskatoties uz savu aktīvo periodu autosportā, somu pilots norāda, ka uzvarai ir svarīgas divas lietas – cilvēki, kas tev ir apkārt, un spēja gūt prieku, no tā ko dari. To viņam jau sākumā esot teicis draugs un padomdevējs – leģendārais sacīkšu pilots Džeimss Hants.

Ne vienmēr ar milzu naudu var nopirkt labos cilvēkus sev apkārt, kuri palīdzētu uzvarēt, skaidro Hakinens. Ir smagi jāstrādā komandā un jāiedveš ticība, ka uzvarēt varam tikai visi kopā.

Ja katrs uzvarai nepieciešamais faktors ir savā vietā un pats gūsti prieku no tā, ko dari, tad nāk arī uzvara, rezumē Hakinens.

Mika Hakinens F-1 čempionātā startēja no 1991. līdz 2001. gadam, izcīnot divus čempiona titulus – 1998. un 1999. gadā. Autosportista aktīvajai karjerai Hakinens punktu pielika 2007. gada novembrī un kopš tā laika dažādās sacensībās epizodiski piedalās sava prieka pēc.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!