Foto: AP/Scanpix

Savu trešo uzvaru šīs sezonas Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kvalifikācijas sacensībās sestdien izcīnīja pēdējo divu sezonu čempions brits Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas, kurš tika pie pirmās starta vietas sezonas piektajā posmā - Spānijas "Grand Prix".

Pirms tam šosezon Lielbritānijas sportists uzvaras kvalifikācijā bija izcīnījis šīs sezonas pirmajos divos posmos Austrālijā un Bahreinā. Hamiltons savas karjeras laikā kvalifikācijas sacensībās uzvarējis jau 52 reizes.

Noslēdzošajā kvalifikācijas sesijā Hamiltons labākajā mēģinājumā Barselonas trases apli veica vienā minūtē un 22 sekundēs, par 0,280 sekundēm apsteidzot pirmās sesijas ātrāko braucēju vācieti Niko Rosbergu, kurš ir brita komandas biedrs un pašreizējais pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis.

Tikmēr trešais sestdienas kvalifikācijā bija "Red Bull" pilots Daniels Rikjardo no Austrālijas, kurš Hamiltonam zaudēja 0,680 sekundes.

Uzreiz aiz goda pjedestāla palika otrs "Red Bull" braucējs Makss Verstapens no Nīderlandes, kamēr pirmo sešinieku noslēdza abi "Ferrari" vienību pārstāvošie braucēji - soms Kimi Reikenens un vācietis Sebastjans Fetels. Septīto vietukvalifikācijā ieguva soms Valteri Botass no "Williams", kuram sekoja Spānijas braucējs Karloss Sainss no "Toro Rosso" un "Force India" pilots Serhio Peress no Meksikas. Tikmēr pirmo desmitnieku noslēdza vēl viens spānis Fernando Alonso no "McLaren".

Spānijas "Grand Prix" izcīņa notiks svētdien pēcpusdienā.

Sezonas kopvērtējumā līderis pēc četriem posmiem ar maksimālo 100 punktu skaitu ir Rosbergs, viņam ar 57 punktiem seko Hamiltons, bet pie 43 punktiem ticis Reikenens.

Ceturtais ar 36 punktiem ir Rikjardo, par trim punktiem mazāk ir Fetelam, bet 32 punktus guvis pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa no "Williams".

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 21 posmā, sezonai noslēdzoties 27. novembrī Abū Dabī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!