Foto: DELFI
Sviesta pupiņas ierasts novārīt un pasniegt ar svaigiem zaļumiem, taču šī recepte noteikti neliks vilties arī klasikas cienītājiem. Salikums ar tomātiem un sīpoliem būs sātīgāks, tāpēc ar tiem neskopojies.
25Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gsviesta pupiņas3 gab.sīpoli, vidēji5 gab.tomāti, vidēji1 ĒKcukurs pēc garšassāls pēc garšassvaigi zaļumi (dilles, pētersīļi, loki)

Sagatavošana

1

Nogriez sviesta pupiņām cietos galus, ja pupiņas ir garas, arī pāksti sagriez uz pusēm.

2

Katlā uzvāri ūdeni, pievieno sāli un liec vārīties pupiņas, līdz tās kļuvušas mīkstas. Nokās ūdeni un noliec malā.

3

Pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep gabalos sagrieztus sīpolus.

4

Kad tie kļuvuši caurspīdīgi, pievieno mazos gabalos sagrieztus tomātus un sutini.

5

Kad sākusi izdalīties sula, pievieno garšvielas un turpini sautēt zem vāka.

6

Pannas saturam pievieno novārītās sviesta pupiņas, samaisi un turpini sautēt uz lēnas uguns.

7

Īsi pirms beigām pievieno svaigus zaļumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!