Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 17. jūnijā, rekonstruētajā Rīgas Motormuzejā (RMM) goda vietu uz īpaši veidota paaugstinājuma ieņēma leģendārais kalnu sacīkšu auto "Auto Union CD V16". Spēkratam ir unikāla vieta gan autosporta vēsturē, gan RMM kolekcijā.

"1938. gada "Auto Union CD V16" ir leģendārs un iekārojams sacīkšu auto, kas simbolizē "Sudraba bultas" laikmetu. Tie savulaik būvēti sacīkstēm bīstamajos Alpu kalnu serpentīnos. Automobiļa sešu litru V16 motors spēja attīstīt 520 zirgspēku jaudu un sasniegt ātrumu 340 km/h. Auto ir vairākkārtējs prestižo sacīkšu uzvarētājs," stāsta RMM direktors Aivars Aksenoks.

"Auto Union CD V16" vadīšanai bija nepieciešamas īpašas prasmes – pilota sēdvieta ir ļoti šaura un neērta, nav nekādu pastiprinātāju, kas palīdzētu stūrēt un bremzēt. Šo automašīnu piloti bija tā laika tautas varoņi.

RMM apmeklētajiem durvis vērs pēc nepilnām divām nedēļām – 2. jūlijā. Pēc vērienīgās rekonstrukcijas ēka ir pilnībā pārbūvēta atbilstoši mūsdienu prasībām, iegūstot plašākas, kvalitatīvākas ekspozīcijas telpas, labiekārtotu un patīkamu vidi, kā arī ērtu pieejamību ikvienam apmeklētājam.

Muzeja ekspozīcija veidota kā aizraujošs un interaktīvs stāsts par unikāliem spēkratiem, ievērojamām personībām un nozīmīgākajiem notikumiem auto un cilvēces vēsturē. Muzeja apmeklētājiem būs iespēja pavadīt izzinošu piedzīvojumu dienas garumā.

Ekspozīcija tiks izvietota trīs stāvos vairāk nekā 4000 kvadrātmetru platībā. Tajā būs aplūkojama Baltijā lielākā un daudzveidīgākā seno spēkratu kolekcija ar vairāk nekā 100 unikāliem automobiļiem un motocikliem. Vienlaikus muzejs kļūs par Latvijā vēl nebijušu izglītojošu un izklaides centru, kurā apmeklētāji gūs informāciju un vizuālu baudījumu, ko nodrošinās mūsdienīgi multimediju risinājumi un tehnoloģijas.

Dinamisku muzeja darbību nodrošinās atsevišķa maināma izstāžu zāle, kā arī modernas konferenču telpas. Apmeklētāju ērtībai darbosies kafejnīca un būs pieejams bērnu rotaļu laukums.

Rīgas Motormuzejs tika atklāts 1989. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!