Foto: Shutterstock
Lielā un plašā virtuvē var izpausties pēc sirds patikas, pie sienām liekot mākslas darbus, garus plauktus telpaugiem vai vienkārši izlikt aksesuārus, tomēr mazākās telpās jādomā par praktiskumu un katra centimetra gudru izmantošanu. Tieši tāpēc sniedzam dažas noderīgas idejas un piemērus, kā likt lietā ne tos lielākos sienas laukumus.

Maldīgs ir priekšstats, ka mazā virtuvē nevajag aizrauties ar dekorāciju izlikšanu pie sienām, gluži pretēji. Šādi akcenti radīs mājīgumu telpā un telpa itin nemaz netiks nomākta. Šajā piemērā veiksmīgi atspoguļots, kā uz tumšā fona izliktie foto rāmīši radoši papildina noskaņu. Šī ideja atspoguļo vēl vienu praktisku ideju – laukumu izmantot piezīmju atstāšanai, pateicoties tāfeles krāsojumam.

Philadelphia Penthouse

Mazā virtuvē kādu no nelielajiem sienas laukumiem var izmantot arī trauku plaukta vajadzībām. Lai neaizņemtu daudz vietas, dziļos plauktus atstāj lielākām virtuvēm, bet mazai telpai izvēlies šādu risinājumu, kur trauki tiek likti paralēli sienai.

Shabby-chic Style Kitchen

Vēl šaurā siena labi kalpos par fonu kādam stilīgam sienas pulkstenim. Šādos gadījumos var droši atļauties kaut ko oriģinālu, piemēram, pulksteni ar ļoti lielu ciparnīcu, jo tādā veidā nelielā virtuve pat izskatīsies plašāka.

Black Kitchen

Ierasts grozus augļiem un dārzeņiem likt uz galda vai plauktiem, bet vai esi iedomājies tos piestiprināt pie sienas, tādējādi tiem kalpojot arī dekoratīviem nolūkiem? Izskatās ļoti labi, turklāt mazā virtuvē tie jo īpaši izcelsies.

Wardrobes project in a private apartment in kfar yona - Habait Basharon project

Interesanti izskatīsies, ja virtuves galējo sienu papildināsi ar plauktu, bet uz sienas fona ar krītiņu uzrakstītas norādes, kur kas atrodas, protams, ja siena nokrāsota ar tāfeles krāsu. Eleganti, praktiski un radoši!

Contemporary Kitchen

Ja netīk doma par plauktiem, pat pie pavisam šaura sienas laukuma var piestiprināt āķīšus, kur pakarināt krūzītes.

My Houzz: Colorful Vintage Finds fill a Chic Modern Farmhouse

Skaisti izskatīsies, ja pie sienas piestiprināsi paneli, kur pēc tam iekarināt kastroļus un pannas. Šādi tie noteikti būs praktiskāk paņemami, nekā glabājot dziļos plauktos aiz durtiņām. Te gan jāatceras, ka skaisti izskatīsies vien tīras un neapdegušas pannas un katliņi.

Harlem Apartment - Kitchen

Stilīgā virtuves iekārtojumā nelielo sienas daļu var dekorēt ar radošiem sienu dekoriem, bildēm, plakātiem.

My Houzz: Jeanie Engelbach

Pat pavisam nelielā šaurībā var atrast vietu, kur audzēt zaļumus. Šajā gadījumā nelielais sienas laukums izmantots kastītēm – vienā stāv piederumi, otrā garšvielas, bet citā spainītis ar augošiem garšaugiem.

Austin Modern Farmhouse Kitchen

Vēl viens variants, izveidot pie sienas speciālu garšvielu plauktiņu, kas stilīgi papildinās interjeru, un būs praktiski izmantojams ikdienā.

French Quarter Pied-a-Terre
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!