Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Renault" prezentējusi savu pirmo sērijveida pikapu "Alaskan", kas tapis uz jaunā "Nissan Navara" bāzes. Sākotnēji jaunais modleis būs pieejams Dienvidamerikā, bet pēc tam nonāks arī Eiropas un Āfrikas valstu tirgū.

"Renault Alaskan" sērijveida pikaps izstrādāts tāda paša nosaukuma koncepta stilā, kas tika pirmo reizi parādīts vēl pērnā gada septembrī. Uz šīs pašas šasijas tiks izgatavots arī "Mercedes-Benz" markas vēsturē pirmais pikaps, kas debitēs vēl šogad.

Franču pikapa klīrenss ir 23 centimetri. "Renault Alaskan" būs pieejams kā arī standarta, tā arī dubulto pasažieru kabīni. Automobilis spējīgs vilkt līdz pat 3,5 tonnu piekabi.

"Renault Alaskan" aprīkots ar 2,3 litru biturbo dīzeļdzinēju, kas atkarībā no versijas attīsta 160 vai 190 zirgspēku jaudu. Dažās valstīs šis pikaps būs pieejams arī ar 160 ZS jaudīgu 2,5 litru benzīna dzinēju. Transmisijas – sešpakāpju manuālā vai septiņpakāpju automātiskā.

Franču pikaps būs pieejams kā ar aizmugurējo, tā arī visu riteņu piedziņu. Par papildu samaksu varēs pasūtināt aizmugurējās riteņu ass pašbloķējošo diferenciāli ar elektronisko vadību vai arī vienkārši mehānisko pašbloķējošo diferenciāli.

"Renault Alaskan" būs visai bagātīgi aprīkojams – tam pieejama multimediju sistēma ar septiņu collu ekrānu, navigācijas sistēma, video novērošanas sistēma pa virsbūves perimetru, divjoslu klimata kontrole un sēdekļu apsilde.

"Renault Alaskan" tiks ražots Argentīnā, Meksikā un Spānijā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!