Foto: ERC
Finansiālu grūtību dēļ "Circuit of Ireland Rally" izstājas no 2017. gada Eiropas rallija čempionāta (ERČ), atsaucoties uz sacensību rīkotājiem, ziņo vietējie mediji.

Belfāstā bāzētais asfalta rallijs, kas bija gan Eiropas, gan Lielbritānijas čempionāta posms, finansējumu saņēma no Ziemeļīrijas tūrisma aģentūras, vietējām pašvaldībām un privātajiem sponsoriem. "Circuit of Ireland" tika uzskatīts par pretendentu iekļaušanai arī pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendārā.

"Lēmums neaizvadīt ralliju nākamgad ir viens no smagākajiem, ko man ir nācies pieņemt, un tas apbēdinās ļoti daudz cilvēku, ieskaitot simtiem brīvprātīgo, kas mums ir ļoti daudz palīdzējuši," izdevumam "Autosport" izteicies rallija direktors Bobijs Viliss. "Mēs ļoti aktīvi strādājām ar visiem atbalstītājiem, lai sarīkotu 2017. gada sacīksti, taču finansējums joprojām nav atrasts. Mēs nevaram riskēt un turpināt darbu bez finansiālās drošības."

Rallija direktors neizslēdz, ka nākamgad "Circuit of Ireland" varētu notikt kā nelielas lokālas sacensības, taču galvenais mērķis ir atrast līdzekļus 2018. gada sezonai.

"Circuit of Ireland" ir viens no vecākajiem rallijiem Eiropā, pirmoreiz tas tika sarīkots 1931. gadā un šogad notika 85. reizi. ERČ kalendārā šīs sacensības bija iekļautas pēdējos četrus gadus.

Kā zināms, viens no ERČ posmiem notiek Latvijā - "Rally Liepāja", kas šogad nepiemēroto laikapstākļu dēļ no februāra pārcelts uz septembri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!