Amerikāņu kompānija "Genovation Cars" uzlabojusi pašas pirms tam uzstādīto pasaules rekordu elektromobiļiem maksimālajā braukšanas ātrumā. Uz Kenedija kosmiskā centrā skrejceļa par elektromobili pārbūvētais "Chevrolet Corvette Z06" paātrinājies līdz 205,6 jūdzēm stundā (330,8 km/h).

Projektam par pamatu izmantots amerikāņu muskuļauto "Chevrolet Corvette Z06", kam izņemts 505 zirgspēku jaudīgais septiņlitru V8 dzinējs un kas aizstāts ar diviem elektromotoriem, kuri enerģiju gūst no 44 kWh akumulatoru komplekta. Elektrīskās "Corvette" kopējā jauda sasniedz 600 zirgspēku, bet griezes moments ir pastāvīgi 637 ņūtonmetri. Bez atkārtotas akumulatoru uzlādes šis spēkrats ir spējīgs nobraukt līdz 210 kilometru distanci.

Šāgada martā "Genovation Cars" ar šo unikālo elektromobili spēja paātrināties līdz 300,6 km/h, kas ir par 15 km/h labāks rezultāts, nekā pirms tam somu uzstādītais rekords.

Potenciāli šo amerikāņu rekordu varētu pārspēt horvātu izstrādātais 1088 ZS jaudīgais "Rimac Concept_One" elektromobilis, kam izstrādātāji sola maksimālo braukšanas ātrumu 354 km/h.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!