Klasisko automobiļu vērtība var pārsniegt pat vecu muižu vērtību – kāds šos leģendāros auto tur zem stikla kupola, lai to netraumētu pat viens puteklītis, cits ar vairāku desmitu miljonu eiro auto gāž pa trasi kā lielais. Ārkārtīgi dārgs incidents noticis Lielbritānijā "Goowdwood Revival" pasākumā klasiskajiem auto, kur pa trasi traucās dažādas autobūves leģendas.

Kā pasākuma rīkotāju publicētajā video redzams, "Jaguar E-Type" vadītājs vēlējās līkumā apdzīt 35 miljonu eiro vērtā 1964. gada "Ferrari 250 GTO" vadītāju. Sapratis, ka sadursme tūlīt ir neizbēgama, "Jaguar" vadītājs nolēma strauji bremzēt un izslīdēt no trases. Tika novērsta ļoti, ļoti dārga skāde, nez' vai "Ferrari" vadītājs to pamanīja un novērtēja.

Tomēr ar to viss nebeidzās, "Ferrari 250 GTO" vadītājs turpināja traukties pa trasi kā džedajs un vienā no līkumiem notika līdzīgs incidents, tikai šoreiz jau cita spēkrata – "AC Cobra" – vadītājs, apdzenot pa līkuma iekšmalu, nepaspēja sabremzēt pirms "Ferrari", kurš "nogrieza iekšmalu" un notika sadursme – "Ferrari" sagriezās ap savu asi un ar purngalu trāpīja "AC Cobra" automobilī. Rezultātā tika bojāts 35 miljonu vērtā "Ferrari" priekšējais labais stūris, ieskaitot lukturi.

Konkrētais automobilis ir "Ferrari 250 GTO Series II", kāds 1964. gadā tika izgatavots tikai trijās vienībās. Pavisam "Ferrari 250 GTO" periodā no 1962. līdz 1964. gadam tika saražots 39 vienībās. Šobrīd tas ir viens no visdārgākajiem klasisko auto modeļiem pasaulē, izsolēs tas ik pāris gadus uzstāda jaunus rekordus, pēdējais no tiem tika uzstādīts 2014. gadā – 38 miljoni ASV dolāru (34 miljoni eiro). Viena miljona dolāru vērtību "Ferrari 250 GTO" sasniedza 1986. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!