Foto: Publicitātes attēli

Krievijas Centrālais zinātniski pētnieciskais automobiļu un motoru institūts (NAMI) patentējis vienapjoma automobiļa (minivena) dizainu amatpersonu jauno transportlīdzekļu projekta "Kortežs" ietvaros. Šie attēli ir iekļauti biļetenā "Rūpnieciskie paraugi", ko publicējis Intelektuālā īpašuma federālais dienests ("Rospatent").

Izdevums "Drom.ru" ar atsauci uz kādu no saviem avotiem raksta, ka patentētā pieteikumā redzamajos attēlos nav gluži galējais minivena dizains – sērijveida versija saglabāšot tikai tā virsbūves proporcijas. Pirmie prototipi būšot gatavi ap 2017. gada vidu, bet sērijveida ražošanā nonāks 2020. gadā.

Projekta "Kortežs" ietvaros paredzēts izstrādāt jaunu Krievijas prezidenta limuzīnu, luksusa sedanus, apvidus automobili un minivenu valsts amatpersonu un to pavadošās svītas transportēšanai. Visi šie auto būšot izgatavoti uz kopējas modulārās platformas, ko izstrādājis NAMI. Gaidāms, ka visi minēto virsbūvju tipu "Kortežs" prototipi pirmo reizi publiski būšot redzami 2018. gada maijā uz nākamā Krievijas prezidenta inaugurācijas pasākumu.

Jau rakstījām, ka augustā NAMI Maskavas starptautiskajā autoizstādē parādīja dzinēja prototipu, ar kuru tiks aprīkots Krievijas prezidenta topošais limuzīns. 6,6 litru V12 turbopūtes dzinējs ir izstrādāts sadarbībā ar vācu "Porsche Engineering" un attīsta 630 zirgspēku jaudu.

Uz iepriekšminētā dzinēja bāzes NAMI radīšot veselu kompakto motoru saimi, kura tiks izmantota arī citos "Kortežs" projekta automobiļos.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!