Foto: Shutterstock
Tā var būt nav ikdienā bieži novērojama situācija, visbiežāk nepatīkamā kanalizācijas smaka jūtama, kad ilgi nav būts mājās un telpa nav tikusi vēdināta. Tomēr ne tikai šis ir vienīgais iemesls, kāpēc nepatīkamā smaka var parādīties. ''Tava Māja'' aplūkoja dažādus portālus par kanalizācijas jautājumiem, lai skaidrotu, kas ir iespējami biežākie cēloņi smakai vannasistabā.

Smaka no dušas teknes

Pat tad, ja dušas kabīnē ir cauruļsifons ar izliekumu, kurā krājas ūdens, tādā veidā neielaižot telpā kanalizācijas smakas, vairākas dienas neizmantojot dušu, sifons izžūst, līdz ar to aromāti no kanalizācijas plūst atpakaļ telpā. Šādos gadījumos tad jāsalej liels daudzums ūdens trapā. Ja šādas situācijas ir biežas, kad kādu laiku nesanāk pabūt mājās vai izmantot dušu, vērts ierīkot sauso dušas tekni. Šai inovācijai raksturīgs, ka ūdenim sifonā izžūstot, tā aizveras ciet, tāpēc kanalizācijas smaka telpā vairs neiekļūst.

Siltā grīda

Nereti pie vainas kanalizācijas smakai vannasistabā ir siltās grīdas. Siltais gaiss paātrina ūdens izgarošanu, tādēļ, atgriežoties mājās pēc ilgākas prombūtnes, nereti jūtams nepatīkams aromāts telpā.

Aizsērējis sifons

Nereti kanalizācijas smaka var rasties, ja aizsērējusi dušas kabīne vai restītes grīdā, kas nosedz avārijas notekcaurumu. Caurumā zem restītes, ko santehniķi dēvē par trapu, var laiku pa laikam ieliet ūdeni, lai piepildītu sifonu. Ūdens slānis kalpos kā standarta barjera, neļaujot dažādiem nelabiem aromātiem atgriezties virtuvē vai vannasistabā. Nereti sifona daļā sakrājušies mati, kas, protams, laiku pa laikam jāiztīra no sifona daļas.

Vanna

Nereti nepatīkamā smaka jūtama arī no vannas. It īpaši, ja vannasistabā gan ar vannu, gan dušu, vanna netiek bieži izmantota, tāpēc parādās smaka. Lai to novērstu, ietecini vannā ūdeni, lai trubas līkums zem vannas aizpildās un smaka nenāk uz telpu.

Smaka no nenosakāmas vietas

Var gadīties, ka nevēlamā smaka jūtama gan no poda, gan vannas un dušas. Šādos gadījumos visticamāk aizsērējis kāds kanalizācijas posms, un te bez santehniķa palīdzības neiztikt.

Smakas likvidēšana

Gadījumā, ja smaka nav ļoti izteikta, var nolikt vannasistabā lēzenu trauku un piepildīt to ar rupjo sāli. Sāls uzsūks smakas un lieko mitrumu gaisā, taču tas nav pastāvīgs risinājums, raksta kāds lietotājs ''Cālis'' forumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!