Lietuvas robežsardze publicējusi interesantu video, kurā iemūžināta cigarešu kontrabandistu aizturēšana netālu no robežas ar Baltkrieviju. Kā izrādījies, jaunieši ne tikai veduši sešus tūkstošus cigarešu paciņu, bet pie stūres autovadītājs bija sēdies 0,76 promiļu reibumā.

Kā redzams video, robežsargi ātri braucošo "Volkswagen Golf" apturēja, uz ceļa no slēpņa izmetot "ezi" jeb metāla virteni ar asmeņiem, kas tūlīt pārdūra visas četras automobiļa riepas. Kontrabandisti nemēģināja turpināt braukt ar pārdurtām riepām, bet no braucošā "VW Golf" lēca laukā, lai tālāk bēgtu kājām. Ņemot vērā, ka viņi bija alkohola reibumā, robežsargiem nebija tālu jāskrien, lai viņus notvertu, iekaustītu un "sašņorētu".

Tikmēr ripojošais "VW Golf" ar pārdurtajām riepām turpināja savu ceļu un brīvgaitā ieripoja turpat blakus esošās mājas sētā, to apgāžot. Sēta radīja dabīgu šķērsli, lai automobilis apstātos, un, ņemot vērā, ka autovadītājs nebija transmisiju pārslēdzis neitrālajā, ritenis turpināja griezties.

Kontrabandisti ir 21 un 24 gadus veci jaunieši, kuri nogādāti policijā. Tāpat tika konfiscētas arī 6000 cigarešu paciņas ar Baltkrievijas akcīzes markām un pats automobilis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!