Foto: Shutterstock/Privātais arhīvs kolāža
Pirmdiena ir laba diena, lai sāktu frikadeļu zupas diētu. Kaut ātri pagatavojama, turklāt, izmantojot tikai pāris vienkāršas sastāvdaļas, nebūs melots apgalvojot, ka frikadeļu zupai daudzi no mums varētu piešķirt mīļākās zupiņas laurus.

Ja kādam šķiet, ka vārds "diēta" nekādi nav savienojams ar sātīgo frikadeļu zupu, tad laiks kliedēt šos maldus – ja frikadeles gatavosi no liesas liellopa, vistas, tītara vai zivs gaļas, tad gardo zupu, nenodarot kaitējumu figūrai, tiešām varēsi ēst kaut vairākas reizes dienā, protams, nepievienojot dāsnu karoti krējuma un nepiekožot klāt divu pirkstu biezuma rupjmaizes šķēli.

Bet, ja vēlies vakariņās savus mīļos pārsteigt ar ko īpaši gardu, pagatavo laša frikadeļu zupu vai uzlaboto versiju – ar pupiņām un tomātiem. Starp citu, gatavojot šo garšīgo "Tasty" recepšu apkopojumu, esam padomājuši arī par veģetāriešiem.

Padoms: Gatavojot frikadeļu zupu, ņem vērā, ka vispirms katlā jāliek dārzeņi, un tikai tad, kad tie ir jau teju gatavi, pievieno frikadeles. Tās, atkarībā no lieluma, jāvāra tikai dažas minūtes kad frikadeles uzpeld, tās ir gatavas. Kapātus zaļumus pievieno zupai tikai tad, kad tā jau gatava, un nogriez uguni, vai, vēl labāk, pievieno tos katra ēdāja šķīvī, jo tad zaļumi saglabās koši zaļo krāsu un izteikto aromātu.

Tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām

Foto: Vida Press

Ko darīt, ja kārojas tomātu zupu, bērni dīc pēc frikadeļu zupas, bet vīrs teic, ka sen sapņo par pupiņu zupu? Pareizi! Jāpagatavo tomātu zupa ar frikadelēm un pupiņām!

Lasīt vairāk

Slinkā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Recepte īsteniem sliņķiem – ātrā frikadeļu zupa, kas neprasīs īpašu piepūli. Izvēlies tos dārzeņus un malto gaļu, kas pašam tīk, lai zupa sanāktu visgardākā, kāda ēsta.

Lasīt vairāk

Biešu zupa ar frikadelēm

Foto: Shutterstock

Biešu zupa ar frikadelēm sātīgām pusdienām.

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa no liellopa gaļas un tomātiem

Foto: Shutterstock

Īpaši garda frikadeļu zupa no liellopa gaļas un tomātiem.

Lasīt vairāk

Laša frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Laša frikadeļu zupa - vieglai un smalkai maltītei.

Lasīt vairāk

Klasiskā frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Frikadeļu zupa - kā no labākajām bērnības atmiņām.

Lasīt vairāk

Viltotās vistas gaļas frikadeles

Foto: Shutterstock

Viltotās vistas gaļas frikadeles - tiem, kuri neēd gaļu.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar frikadelēm

Foto: Privātais arhīvs

Kādudien domāju, ko pagatavot pusdienām. Doma skaidra - zupu! Garšas kārpiņas vēl atceras nesen gatavotu saldskābo tomātu zupu, tad nolēmu gatavot ko līdzīgu. Ne tik izteikti saldskābu, un šoreiz ar frikadelēm. Gatavošana nav no sarežģītākajām, bet rezultāts garšoja visai saimei!

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem

Foto: Shutterstock

Garda un viegli pagatavojama frikadeļu zupa ar cukīni, papriku un tomātiem.

Lasīt vairāk

Zivju frikadeļu zupa

Foto: Shutterstock

Garda zivju frikadeļu zupa.

Lasīt vairāk

Ātrā biešu zupa ar frikadelēm

Foto: Shutterstock

Biešu zupa ar frikadelēm – ātri pagatavojamai un sildošai maltītei.

Lasīt vairāk

Frikadeļu zupa ar redīsiem un lociņiem

Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Negaidīti vēsajā maijā organisms brēktin brēc pēc kā svaiga un vitamīniem bagāta, tādēļ ierasto frikadeļu zupu patīkami atsvaidzinās tikko plūktas dilles, lociņi un redīsa kraukšķis," - iesaka kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce–Palma.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar austrumniecisku 'piesitienu'

Foto: DELFI

Kad šķiet, ka mājās nekā nav un izrādās, ka tuvējais veikals pēc svētkiem nestrādā, nākas likt lietā izdomu un uztapināt kaut ko no tā paša "nekā", rezultātā iegūstot lielu katlu ar gardu un aromātisku frikadeļu zupu.

Lasīt vairāk

Armēņu kololiks jeb liellopa zupa ar pildītām gaļas frikadelēm

Foto: Shutterstock

Dzidra un bezgala aromātiska liellopa gaļas zupa armēņu gaumē jeb kololiks. Šīs zupiņas īpašais "trumpis" ir sulīgas maltās gaļas frikadeles, kas pildītas ar vārītiem rīsiem un kapātiem zaļumiem.

Lasīt vairāk

Gardā frikadeļu zupa ar kausēto sieru

Foto: Privātais arhīvs

Frikadeļu zupa plus kausētais siers – tā tik ir ideja! Izvāri pieclitrīgo katlu, lai varētu mieloties ar gardo zupiņu vairākas dienas pēc kārtas! Recepti iesaka garšīgā "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

Lasīt vairāk

Ātrā frikadeļu zupa ar spinātiem

Foto: Publicitātes foto

Kopā ar bērniem pagatavo pavisam vienkāršu, bet gardu un veselīgu frikadeļu zupu ar spinātiem. Pašu gaļas bumbiņu garša ir neitrāla, bet, ja bērnam nav iebildumu pret izteiktākām garšām, tad var droši likt klāt arī apelsīna miziņu, rozmarīnu, nedaudz kanēli. Recepti iesaka "Rimi" gardēde Signe Meirāne.

Lasīt vairāk

Tomātu zupa ar vistas gaļas frikadelēm

Foto: Fotofabrika.lv

"Ziemā ar salātiņiem vien nepietiek. Dvēsele prasa kaut ko sildošu, piemēram, ugunīgu pastu, karbonādes gabalu vai zupu. Šī zupa garšos visiem, īpaši jau frikadeļu zupas cienītājiem," tā savu recepti piesaka kulinārijas bloga "Pipars.lv" autors Rojs Puķe.

Lasīt vairāk

Frikadeļu - dārzeņu zupa ar pupiņām

Foto: Shutterstock

Pavisam vienkārši pagatavojama frikadeļu - dārzeņu zupa ar pupiņām.

Lasīt vairāk

Vienkāršā frikadeļu zupa ar auzu pārslām

Foto: Shutterstock

Auzu pārslu - frikadeļu zupa, viegli, ātri un garšīgi.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!