Ne katrs automobilis ir vienkārši manta, kuru nopērc veikalā un lieto to kā produktu. Ir automobiļi, aiz kuriem ir stāsts, kuru būtu vērts uzklausīt arī citiem. Tieši ar šādu mērķi auto entuziastu komūna "Benzīngalvas" uzsākusi videosērijas uzņemšanu par interesantiem spēkratiem un to īpašniekiem Latvijā. Pirmais no tiem – par Kristapu un viņa "Porsche 944".

Balto "Porsche 944" ar "Martini Racing" uzlīmēm Latvijā būs manījis neviens vien automobiļu cienītājs, jo Kristaps ar to apmeklē dažādus spēkratu pasākumus, īpaši "Youngtimer Rally" organizētos. Kristaps ir īstens "Porsche" fans, kuram pieder vairāki šīs markas automobiļi. Tomēr interesanti, ka līdz "Porsche" viņš nonāca nejaušības dēļ, par ko arī pastāsta šajā video.

Konkrētais "Porsche 944" ir 1983. gada izlaiduma un tika nopirkts šeit pat Latvijā. Ņemot vērā, ka tam bija balta virsbūves krāsa, uzreiz tika nolemts veidot "Martini Racing" vizuālo repliku. Šobrīd gan pārbūvēts ir viss auto atbilstoši rallija vajadzībām, tomēr sākās tas viss tikai ar stūresrata un sēdekļa nomaiņu. Vienīgi dzinējs ir palicis standarta, bet Kristapam šoziem ir padomā uzlabot arī to.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!