Foto: Shutterstock
Kad gaidāmi viesi, kurus gribas palutināt ar kaut ko saldu, vienmēr izvēlos gatavot siera kūku, jo tā nekad neliek vilties. Ar vienu cepienu var pabarot krietnu pulciņu viesu, kūka ir sātīga, turklāt variācijas gatavošanai tik daudz, ka katru reizi var izvēlēties kādu citu siera kūku.

Gatavojot kārumu, ļaujies fantāzijai un eksperimentē ar sastāvdaļām, jo siera kūkas ir no retajām, kur to patiesi var atļauties darīt. Piemēram, ierasto smilšu cepumu vietā pamatnei izmanto auzu cepumus, ko esmu atzinusi par labākajiem, nesmādē arī šokolādes cepumus, bet vēl ļoti labi garšos, ja piejauksi cepumu masai nedaudz klāt arī sadrupinātas vafeles – tās piešķirs patīkamu kraukšķi. Eksotiskākai garšai – siera kūkai pamatnei var pievienot kokosriekstu skaidiņas, sasmalcinātus riekstus, kanēli vai kādu citu garšvielu.

Arī ar siera masu var izpausties pēc sirds patikas. Krēmsiera masai piejauc iepriekš sasautētus ābolus ar sildošām garšvielām (kanēli, krustnagliņām), sezonas ogas vai konservētus augļu gabaliņus, tad kūka būs sulīgāka. Šo risinājumu var pielietot arī neceptajām siera kūkām.

Starp citu, ja klupšanas akmens ir kūkas cepšana, un baidies, ka tā izcepsies nevienmērīgi vai ar plaisām, atbildes uz jautājumiem, kāpēc tā dažreiz gadās, atradīsi šeit.

Kūkas virspuse

Ja siera kūkas pildījumā nevēlies eksperimentēt ar ar augļiem vai ogām, atļaujies pārliet kūku ar kādu krēmu vai mērci. Klasiskā versijā var sajaukt skābo krējumu ar cukuru, kanēli, pārliet pāri un dažas minūtes pacept, lai sabiezē. Kārumniekiem patiks siera kūka ar šokolādes glazūru vai sāļo karameli, kas bagātīgi pārlīst pāri malām. Svaigākas garšas cienītājiem pasniedz kūku, kurai pārlieta blendētu ogu mērce. Dekorē ar svaigiem augļiem, ogām vai riekstiem.

Lai salda un grēcīgi garda nogale!

Eksotiskā 'Pina colada' siera kūka bez cepšanas

Foto: Shutterstock

Mielojoties ar gabaliņu šīs eksotiskās siera kūkas, neviļus radīsies sajūta, ka guli zem palmas kādā pludmales piekrastē. Izbaudi vasarīgo garšu, pagatavojot šo neparasto siera kūku!

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm

Foto: DELFI

Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.

Lasīt vairāk

Mango siera kūkas glāzītēs

Foto: Shutterstock

Siera kūkai nav obligāti jābūt apaļai un lielā formā – pagatavo mango siera kūku desertu glāzītēs. Ļoti vienkārši un ātri!

Lasīt vairāk

Braunija siera kūka

Foto: Privātais arhīvs

Decembrim piestāv šokolāde un deserti, ko citkārt negatavojam. Interesantu siera kūkas recepti mums atsūtījusi lasītāja Nataša, piedāvājam to izmēģināt arī jums! Kā raksta Nataša, kūka ir mutē kūstoša, mēreni salda, krēmīga, neuzbāzīga, bet sātīga.

Lasīt vairāk

Ābolu un brūkleņu siera kūka ar karameļu mērci

Foto: DELFI

Rudenīgi spilgta, bet tai pat laikā samtaina siera kūka, kurā ābolu spirdzinošais skābums mijas ar mutē paukšķošām brūkleņu bumbiņām, bet karameļu mērce un lavandas reibinošais aromāts padara katru kumosu par tiešām neaizmirstamu garšu baudījumu. Svinam dzīvi!

Lasīt vairāk

Svaigās ķiršu siera kūkas

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Starp daudzajām siera kūku receptēm šī patīkami izcelsies – pagatavo individuālas siera kūku porcijas, kurām nav nepieciešama cepšana. Tā vietā kūku stingru padarīs pievienotais želatīns, bet vasarīgu garšu piešķirs ķiršu garnējums.

Lasīt vairāk

Bagātīga šokolādes siera kūka

Bagātīga un neizsakāmi garda šokolādes siera kūka - kā radīta, lai ar to saldinātu lietainos rudens vakarus. Sviesta cepumu un tumšās šokolādes pamatni kombinācijā ar baltās šokolādes un krēmsieru pildījumu vienkārši nav iespējams ignorēt.

Lasīt vairāk

Citronu siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Īsteni citronīgs gardums neceptās siera kūkas veidolā. Vasara un cepeškrāsns neesamība piespiedusi pievērsties svaigo siera kūku gatavošanai, tāpēc šoreiz dalos ar pārbaudītu recepti no sava pūra – svaigā siera citronu kūku. Ļoti vienkārši pagatavojama, bet rezultāts – tik spirdzinoši gards, patiks visiem!

Lasīt vairāk

Sniegbaltā Filadelfijas siera kūka ar vīģu cepurīti

Foto: Privātais arhīvs

Skaisti balta, kārdinoša un patīkami salda Filadelfijas siera kūka ar burvīgām vīģu daiviņām virspusē. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Olga Elste, kura piedalījās Philadelphia recepšu konkursā.

Lasīt vairāk

Neceptā siera kūka ar vīnogām

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Neceptā siera kūka ar cepumu un sviesta pamatni, gardu krēmsiera un kondensētā piena pildījumu un vīnogām pa vidu. Siera kūkas gabaliņus patīkami atsvaidzinās piparmētru lapiņas.

Lasīt vairāk

Siera kūka ar datelēm un saldu mērci

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Garda un salda ceptā siera kūka, kuru interesantu padara ne vien mērce, kas klāta pa virsu, bet arī saturs. Tajā paslēpušās dateles, smaržīgais kanēlis un pat muskatrieksts. Baudi kopā ar tasi kafijas vai tējas.

Lasīt vairāk

Neceptā plūmju siera kūka

Foto: DELFI

Šī ir man ļoti iecienīta recepte, kas atkarībā no sezonas tiek nedaudz pamainīta. Ja vasaras sākumā piedāvāju to pagatavot ar zemenēm un rabarberiem, tad šoreiz jāliek lietā plūmes. Arī šāda garšu kombinācija ēdājiem labpatika, tāpēc recepte godam pienākas arī ''Tasty'' lasītājiem.

Lasīt vairāk

Ceptā siera kūka garenajā kēksa formā

Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press

Siera kūkas ierast cept apaļajās formās, tomēr tikpat labi (vai varbūt pat nedaudz labāk, jo citādāk!) tā garšos, pagatavota arī taisnstūra formas kēksa veidnē.

Lasīt vairāk

Mango - siera kūka

Foto: Shutterstock

Īpašām viesībām gatavo karalisko mango - siera kūku.

Lasīt vairāk

Baltās šokolādes un aveņu siera kūka

Foto: Shutterstock

Karaliskā viešņa viesībās – baltās šokolādes un aveņu siera kūka.

Lasīt vairāk

Ideālā siera kūka bez cepšanas

Foto: DELFI

Šī ideālās siera kūkas recepte nāk no portāla Cālis.lv Virtuves foruma - ļoti universāla un vienkārša recepte - kūkas pagatavošanai nav nepieciešama cepeškrāsns, vienīgā rūpe ir "sadraudzēties" ar želatīnu un atrast savu ideālo proporciju! Norādītie produktu daudzumi paredzēti kūkai ar 28 centimetru diametru.

Lasīt vairāk

Svaigēdāju siera kūka

Tiešām varu ieteikt – sanāk fantastiska kūka! Grēcīga, jo ir trekna, un daudz ēst nevajadzētu… ja spējat apēst TIKAI vienu gabaliņu…

Lasīt vairāk

Svaigā siera kūka ar šokolādes cepumu maliņu

Veselīga un garšīga kūka svētku galdam. Šī recepte ir piemērota arī cukura diabēta slimniekiem, iesaka uztura speciāliste Liene Sondore.

Lasīt vairāk

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!