Foto: DELFI

Polijas Automobiļu un motosporta federācija (PAMF) ir pagarinājuši līgumu ar pasaules rallija čempionāta (WRC) rīkotājiem, kas nozīmē, ka arī nākamsezon "Rally Poland" būs WRC kalendārā, informē rallija organizatori.

"Rally Poland", kas nākamgad notiks 74. reizi, risināsies no 30. jūnija līdz 2. jūlijam ar rallija centru Mikolajkos.

"Mums ir liels prieks un gandarījums, ka "Rally Poland" sesto reizi un ceturto gadu pēc kārtas būs WRC posms," saka PAMF prezidents Andžejs Vitkovskis. "2017. gadā WRC gaida lielas un aizraujošas pārmaiņas, un rallija fani gaida labākos pasaules pilotus ar jaunās specifikācijas mašīnām sacenšamies Mazūrijas ceļos. Šogad "Rally Poland" tika augstu novērtēts, bet mēs rūpīgi analizējam visas iebildumus un ieteikumus no FIA, čempionāta organizatoriem, komandām, dalībniekiem un medijiem, jo negribam dusēt uz lauriem."

"Servisa parks tika kardināli mainīts, ieskaitot segumu. Gatavojot trasi, ņēmām vērā ceļu stāvokli, bet lielākās izmaiņas skāra drošību un skatītāju zonas," viņš piebilst. "Medijiem piekļuve ātrumposmiem bija ērta, kas tika īpaši uzsvērts."

"WRC priecājas par Polijas rallija fanu un mediju entuziasmu," saka WRC rīkotāju izpilddirektprs Olivers Siesla. "Šo gadu laikā PAMS ir realizējuši vairākus uzlabojumus sacensību organizācijā, kas līdz ar Mikolajku un Mazūrijas iedzīvotāju viesmīlību ļauj "Rally Poland" palikt WRC kalendārā."

"Rajd Polski" pirmoreiz tika sarīkots 1921. gadā, un tas ir otrs vecākais rallijs pasaulē aiz Montekarlo rallija. Ilgus gadus Polijas rallijs bija iekļauts vecā formāta Eiropas rallija čempionātā un notika pa asfalta ceļiem valsts dienvidos. Kopš 2005. gada "Rally Poland" ir pārcēlies uz Mazūriju un notiek uz grants ceļiem. 2009. gadā sacensības pirmoreiz tika iekļautas WRC kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!