Foto: Reuters/Scanpix

2017. gada F-1 čempionātā "Williams" komandu līdz ar somu Valteri Botasu pārstāvēs kanādietis Lenss Strolls, paziņojusi komanda.

18 gadus vecais Strolls ir viens no "Williams" attīstības programmas dalībniekiem un šāgada FIA Eiropas F-3 čempionāta uzvarētājs. Viņš kļūs par pirmo kanādieti F-1 čempionātā pēc Žaka Vilnēva.

"2017. gads man būs liels mācību gads, taču es uzskatu, ka piedalīšanās Eiropas F-3 čempionātā divus gadus pēc kārtas mani ir sagatavojuši šim solim," saka Strolls. "Kopš augusta testēju 2014. gada "Williams FW36" bolīdu un man iet ļoti labi. Jauda ir neticama. Es apgūstu mašīnu, vienreizējo piespiedējspēku, mācos atrast sacīkšu ritmu un galējās robežas. Ar katru apli bolīdā jūtos arvien labāk un pārliecinošāk."

"Lenss "Williams" jauno pilotu programmai pievienojās 2015. gada nogalē un uzreiz pārsteidza mūsu inženierus ar savu briedumu, talantu un entuziasmu," saka "Williams" F-1 komandas vadītāja Klēra Viljamsa. "Priecājamies, ka varam viņam dot šo iespēju spert vēl vienu soli uz priekšu un pēc iespaidīgā snieguma pārējos sacīkšu seriālos parādīt, ko viņš varēs paveikt F-1. Viņš vēl ir ļoti jauns un mēs gribam piedzīvot viņa kā pilota attīstību. "Williams" ir ieveduši F-1 daudzus jaunus, talantīgus braucējus, kas vēlāk ir uzrādījusi lieliskus rezultātus, un mēs ceram, ka arī Lenss pie mums iesāks garu un veiksmīgu karjeru."

Kā ziņojām, pieredzējušais brazīlietis Felipe Masa pēc šīs sezonas ir nolēmis atvadīties no F-1.

Lenss Strolls ar autosportu sāka nodarboties piecu gadu vecumā, kad viņa tēvs, pazīstams biznesmenis un amatieru autosporta dalībnieks Lorenss Strolls, nopirka dēlam pirmo kartingu. Astoņu gadu vecumā Lenss kļuva par kartinga čempionu un 2010. gadā tika izvēlēts prestižajai "Ferrari" pilotu akadēmijai. Formulu sacensībām Strolls pievērsās 2014. gadā un debijas gadā kļuva par Itālijas F-4 čempionu. Pirmajā sezonā Eiropas F-3 čempionātā viņš izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja vairākas iespaidīgas avārijas, gada kopvērtējumā ieņemot piekto vietu. Šogad Lenss Strolls Eiropas F-3 čempionātu noslēdza ar uzvaru, izcīnot 14 uzvaras, 20 reizes kāpjot uz goda pjedestāla un 14 posmos startējot no "pole position".

Somu pilots Valteri Botass "Williams" F-1 komandu pārstāv jau četras sezonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!