Foto: ERC

Eiropas rallija čempionāts (ERČ) piedzīvojis kardinālas izmaiņas - seriāls pilnībā atteicies no ziemas rallijiem, no kalendāra izņemti vairāki posmi, ieskaitot "Rally Estonia", bet Latvijas posms, "Rally Liepāja", pārcelts uz vēlāku rudeni.

Kopumā kalendārā iekļauti 10 posmi, no kuriem divi vēl nav konkrēti zināmi. Šie ralliji tiks izziņoti vēlāk, pirms Pasaules Motoru sporta padomes sēdes novembra beigās, kurā tiks apstiprināts nākamā gada kalendārs, informē ERČ rīkotāji.

Paredzēts, ka 2017. gada Eiropas rallija čempionāts sāksies martā ar "Rally Azores", savukārt "Rally Liepāja", kas šogad pirmo reizi notika kā grants rallijs, nākamgad risināsies oktobrī.

No ERČ kalendāra ir pazuduši vairāki posmi - "auto 24 Rally Estonia", "Circuit of Ireland Rally" un slavenais "Ypres Rally". Pirmie divi no čempionāta izstājušies finansiālu apsvērumu dēļ. Toties seriālā atgriezusies Itālija ar asfalta posmu - "Rally di Roma Capitale", kas notiek pašā Romas centrā, pie Kolizeja.

Titula noteikšanai tiks ņemti vērā seši labākie rezultāti no 10 rallijiem, bet Eiropas junioru čempionātā tiks vērtēti četri no sešiem posmiem.

2017. gada ERČ kalendāra projekts:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!