Foto: McLaren

Bijušais autosportists Zeks Brauns kļūs par ilggadējā Pirmās formulas (F-1) komandas "McLaren" vadītāja Rona Denisa aizstājēju, pirmdien paziņoja vienība.

Kā vēsta komanda, Brauns piekritis kļūt par "McLaren" izpilddirektoru, kam būs galvenā loma vienībā. Savus pienākumus Brauns sāks pildīt decembrī. Patlaban 45 gadus vecais amerikāņu uzņēmējs startējis dažādos autosacīkšu seriālos.

Brauns ir pasaulē lielākās motoru sporta mārketinga kompānijas JMI dibinātājs. Lai kļūtu par "McLaren" vadītāju, Brauns noraidījis darba piedāvājumu F-1 jaunajā īpašniecē "Liberty Media".

"Esmu ļoti lepns, ka pievienošos "McLaren" komandai. Ar vislielāko cieņu un apbrīnu lūkojos uz šīs komandas biznesa sasniegumiem un ceru to ievadīt jaunā attīstības fāzē," komanda citē Braunu.

Deniss pagājušajā nedēļā atstāja "McLaren" vadītāja amatu. Deniss prezentēja kāda Ķīnas konsorcija piedāvājumu par diviem miljardiem dolāru (1,8 miljardiem eiro) iegādāties "McLaren" komandu, taču tās akciju turētāji neesot to pieņēmuši.

Pats Deniss nebija ar mieru aiziet no "McLaren", taču pārējie akciju turētāji viņu uz to spieduši. Tā rezultātā viņš vērsās Augstākajā tiesā, lai spētu saglabāt savas pozīcijas, bet cieta neveiksmi.

"McLaren" vienību 1963.gadā dibināja jaunzēlandietis Brūss Maklārens, bet 1981.gadā tā apvienojās ar Denisa komandu "Project Four Racing", brits kļuva par vienības vadītāju un vēlāk to izpirka. Tieši kopš tā laika sākās komandas lielākie panākumi, un tagad "McLaren" ir F-1 vēsturē otra titulētākā komanda aiz "Ferrari".

Vienība Denisa vadībā desmit reizes triumfēja pilotu ieskaitē un septiņas reizes Konstruktoru kausā.

Posmu pirms šīs F-1 sezonas beigām "McLaren" komanda ar titulētajiem pilotiem Džensonu Batonu un Fernando Alonso ieņem sesto vietu Konstruktoru kausa ieskaitē, bet piektajā pozīcijā esošajai "Williams" zaudē daudz. Individuāli labākais ir desmitajā vietā esošais Alonso.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!