Foto: AFP/Scanpix

Pieredzējušais britu pilots Džensons Batons ("MCLaren") apstiprinājis, ka Abu Dabi "Grand Prix" posms, ar ko noslēdzas 2016. gada F-1 sezona, būs viņa pēdējās sacīkstes "karaliskajā" autosporta disciplīnā.

"Domāju, ka nākamais "Grand Prix" posms būs pēdējais manā karjerā," 36 gadus veco Batonu citē BBC. "Es vairs nejūtu vēlmi startēt F-1 un ceru, ka man no šīm sacensībām paliks vislabākās atmiņas, jo tajās ienācu ar lieliem mērķiem. Priecājos, ka man sanāca izcīnīt čempiona titulu, un esmu gandarīts par to, ko izdevies šo gadu laikā sasniegt."

Līgums ar "McLaren" komandu Batonam ir noslēgts līdz 2018. gadam, taču viņš neizmantos iespēju startēt vēl divas sezonas. "Jā, tā ir taisnība, man ir līgums līdz 2018. gada, taču šobrīd uzskatu, ka nestartēšu," Batons izteicies intervijā izdevumam "Autosport". "Līgums man vajadzīgs tāpēc, lai pēc trim mēnešiem, kad būšu sevi šaustījis par stulbu lēmumu un domājis, ko darīt nākotnē, varbūt es secināšu, ka man vajag F-1. Taču šobrīd man tā nešķiet."

F-1 Batons debitēja 2000. gadā "Williams" komandā, bet pirmo F-1 uzvaru izcīnīja pēc sešiem gadiem Ungārijas "Grand Prix". F-1 čempiona titulu Batons ieguva 2009. gadā, pārstāvot "Brawn GP" komandu, kura pēc tās sezonas beidza pastāvēt. Kopš 2010. gada Batons pārstāv "McLaren" vienību.

"Es esmu pārstāvējis abas komandas, par kurām sapņoju, kad biju mazs zēns, - "Williams" un "McLaren" -, arī uzvarēt F-1 čempionātā ar privātu komandu ir kaut kas īpašs," saka Batons. "Es no F-1 atvadīšos laimīgs par sasniegto un apzinoties, ka mana dzīve tikai tagad sāksies."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!