Foto: Red Bull

Starptautiskās Autmobiļu federācijas (FIA) Pasaules Motoru sporta padome (WMSC) ir oficiāli izziņojusi 2017. gada pasaules rallija čempionāta (WRC) kalendāru ar precīziem norises datumiem un sacensībām.

2017. gada WRC čempionātā iekļauti 13 posmi, kas bija zināms jau iepriekš, taču tagad ir precīzi zināms, kādos datumos tie notiks.

"Neskatoties uz visu pušu pūlēm, mums neizdevās nākamā gada kalendārā iekļaut Turcijas un Ķīnas posmus, taču visi piekrita turpināt darbu," saka WRC promoteru izpilddirektprs Olivers Siesla. "Tāpēc kalendārā septembris ir "tukšais" mēnesis, un tā vietā, lai pārbīdītu posmus, mēs nolēmām atstāt visu mēnesi brīvu, lai izvērtētu potenciālos kandidātus."

Kā zināms, 2017. gadā WRC stājas spēkā jauni tehniskie noteikumi, kas nomainīs esošās WRC klases automašīnas, kā arī čempionātā ar komandu atgriežas Japānas autoražotāji "Toyota" un Francijas autoražotāji "Citroen", kas sola palielināt konkurenci.

Tāpat būs mainīta starta kārtība, atgriežoties pie 2014. gada sistēmas, kad tikai pirmajā sacensību dienā pirmās prioritātes braucēji startē atbilstoši savai pozīcijai kopvērtējumā. Uz otro un trešo dienu starta kārtība būs apgrieztā secībā pēc sacensību kopvērtējuma.

Pilotiem, kas brauks ar 2016. un vecākām WRC klases mašīnām, izveidota atsevišķa ieskaite - "WRC Trophy". Tajā tiks vērtēti seši labākie rezultāti no septiņiem posmiem. Savukārt junioru pasaules čempionātā (JWRC) notiks atgriešanās pie "Ford" automašīnas R2 modeļa, ko dalībniekiem nodrošinās "M-Sport".

2017. gada WRC kalendārs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!