Foto: F64
2017. gada Latvijas rallija čempionāta (LRČ) kalendārs piedzīvojis ievērojamas izmaiņas, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām - notikušas posmu rokādes, gaidāmas debijas un apvienošanās.

2017. gada Latvijas rallija čempionāta kalendārā iekļauti septiņi posmi - divi ziemas ralliji un tikai viens posms ārzemēs. Nākamgad LRČ viesosies tikai Igaunijā, atsakoties no posma Lietuvā.

Kā ziņojām, pirmo reizi pilntiesība LRČ posma statusu ieguvis sezonas pirmais rallijs Alūksnē, tam sekos tradicionālais ziemas rallijs Gulbenē, "Sarma".

Vasaras sezona ierasti sāksies Talsos, bet ilgus gadus sezonas noslēdzošā posma statusā bijušais rallija "Latvija" no rudens pārcelts uz vasaras vidu. Piektais LRČ posms būs Igaunijā, "Vory Rally", bet sezonas noslēgums būs starptautisks - ar Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posmu "Rally Liepāja", kura ietvaros, kā parasti, notiks divi LRČ posmi.

Divi no Latvijas čempionāta posmiem tiks vērtēti arī FIA Baltic Rally Trophy ieskaitē – rallijs "Talsi 2017" un rallijs "Latvija 2017".

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) publiskotais LRČ kalendārs liecina, ka nākamgad nenotiks viens no vecākajiem Latvijas rallijiem "Kurzeme".

Izmaiņas skārušas arī LRČ vērtēšanu - Latvijas čempionātu LRČ1 grupā veidos absolūtā ieskaite, līdz ar to sezonas beigās tiks noskaidroti absolūtie Latvijas čempioni, turklāt šajā ieskaitē tiks vērtētas ne tikai pilnpiedziņas, bet arī vienas ass piedziņas auto ekipāžu rezultāti.

LRČ2 grupu veidos starptautiski sen zināmā N4 klase, kā arī tās nacionālā versija N4-LV. Šī klase ir jaunums Latvijas rallijā, kas paredz atvieglojumus N4 klases automašīnas sagatavošanā startiem Latvijas mēroga ieskaitēs. LRČ3 grupa palikusi bez izmaiņām - tajā turpinās braukt visu klašu vienas ass piedziņas automašīnas ar maksimālo motora darba tilpumu līdz 2000 cm3.

Latvijas rallija kausa ieskaite turpināsies RK1 un RK2 grupās, komandu un junioru ieskaitē, kā arī RK "Historic" grupās.

Sekojot FIA Eiropas rallija čempionāta tendencēm, Latvijas čempionāta vērtējumā ieviesti bonusa punkti par katru sacensību apli; tātad ekipāža vienā rallijā var saņemt 25 punktus par uzvaru savā grupā visā rallijā, plus septiņus punktus par uzvaru katrā rallija aplī.

2017. gada LRČ kalendārs:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!