Foto: Rihards Baumanis
Latvijas rallija čempionāta (LRČ) otrais posms, tradicionālais ziemas rallijs "Sarma", nākamgad mainīs sacensību formātu un būs vienas dienas sacīkste, informē organizatori.

Rallijs "Sarma 2017" notiks 11. februārī Gulbenes, Druvienas un Lejasciema apkārtnē, tas vienlaikus būs LRČ un Latvijas kausa, Vēsturisko automobiļu kausa izcīņas un Latvijas rallijsprinta čempionāta posms.

"Mūsu mērķis vienmēr ir bijis izveidot aizraujošu, skaistu ralliju gan sportistiem, gan skatītājiem. "Sarma" ir tradicionāls un iemīļots rallijs, un mēs regulāri cenšamies ieklausīties sportistu un skatītāju viedoklī par to, kā to būtu iespējams uzlabot," par sacensību formāta izmaiņām saka rallija direktors Vilhelms Sniedzāns. "2017. gada rallijs būs vērā ņemams pagrieziena punkts – mums ir radusies iespēja ieviest ievērojamas izmaiņas. "Sarma 2017" būs dinamisks rallijs, kurā visi notikumi un emocijas būs koncentrētas vienā sacensību dienā. Šo izmaiņu rezultātā ieguvēji būs pilnīgi visi – ievērojami samazināsies izmaksas sportistiem un skatītājiem, savukārt reģiona ieņēmumi pieaugs, pateicoties kuplākam dalībnieku un skatītāju pulkam. Šis solis bija ilgi gaidīts, un mēs ļoti optimistiski raugāmies uz gaidāmo ralliju. Aicinām visus jau laicīgi ieplānot februāra otro nedēļas nogali Gulbenes pusē!"

Rīkotāji sola, ka rallijs "Sarma 2017" neko nezaudēs, neskatoties uz kompakto formātu, – vienas sacensību dienas laikā sportistiem būs jāveic astoņi ātrumposmi ar kopējo garumu 106 kilometri. Noslēdzošais ātrumposms, kuru gan veiks tikai rallija čempionāta un kausa dalībnieki, notiks jau pēc saulrieta, tādējādi netiks zaudēts arī tik iemīļotais nakts ātrumposms, kas ir viena no rallija "Sarma" vizītkartēm.

Rallija starts tiks dots sestdien, 11. februārī, pulksten 9.30 un noslēgsies ar apbalvošanas ceremoniju tās pašas dienas vakarā pulksten 20.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!