Foto: Shutterstock
Ziemassvētku sajūtu var uzburt ne vien ar dziesmām, lielo svētku egli, kas lielai daļai tiks dekorēta vien svētku dienā, bet arī maziem rotājumiem. Tā kā līdz svētkiem vēl ir laiks, izveido dažādu krāsu papīra eglītes, ko iekārt, salikt uz palodzes, galda vai kāda plauktiņa, lai pamazām vieš svētku noskaņu.

Papīra locīšana patiesībā nav liela māksla, vēl jo vairāk, ja ir pamācība, kurā soli pa solim parādīts, kā kas jādara. Tad kļūdīties ir teju neiespējami, turklāt būs visai skaidrs, kādam jāizskatās gala rezultātam. Video pamācībā noskaties, kā pareizi papīru locīt katrā posmā, kad kas jānogriež un jāiegriež, lai beigu beigās iegūtu stabilas, skaistas un rotaļīgas eglītes. Neskatoties uz to, ka eglīšu izveidē izmantots vien papīrs, šķēres un pirkstu veiklība, gala rezultāts izskatās sarežģīti īstenojams, taču tikai bez pamācības priekšā.

Arī video pamācībā parādīts, ka skaisti izskatās no dažādiem papīriem locītas eglītes, un arī ''Tava Māja'' iesaka izmantot dažādus dāvanu papīrus, varbūt pat avīzes vai apzīmētas, apgleznotas papīra sloksnes.

No dāvanu papīru klāsta izvēlies tos, kas padodas locīšanai un nav pārāk plāni, citādi izlocītā eglīte nebūs stabila. Ja nav dāvanu papīru, izvēlies ne pārāk biezu kartonu, piemēram, zaļā krāsā, un pēc locīšanas pēc vēlēšanās var tās nopūst ar krāsu, piemēram, zelta, pielīmēt spīdumus vai kā citādi izgreznot.

Video pamācība:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!