Foto: Publicitātes foto

Vācijas klasisko BMW dīlercentrs "Mint Classics" publicējis fotogrāfijas ar savu jaunāko atradumu – 34 gadus garāžā noputējušu mazlietotu 1981. gada BMW klasisko superauto "M1".

Šis vērtīgais "BMW M1" superauto tika atrasts kādā garāžā Itālijā, kur tas nebija kustināts kopš 1982. gada. Tam joprojām ir oriģinālās 1980. gada ražojuma riepas, un odometrs rāda tikai 7392 kilometru nobraukumu.

Pa šiem vairākiem desmitiem gadu sarkano "BMW M1" bija pārklājusi pamatīga putekļu kārta. Tāpat uz tā garāžā bija sakrāmēti visādi sadzīves priekškmeti.

"Mint Classics" norāda, ka šo "BMW M1" restaurēs un pēc tam izliks pārdošanā. Pagaidām uzņēmums neatklāj šī leģendārā automobiļa cenu, bet lietoto auto sludinājumos Eiropā pašlaik izliktie "BMW M1" maksā no 575 līdz 785 tūkstošiem eiro.

70. gadu beigu "BMW M1" bija šīs markas superauto. Sākotnēji bija plānots, ka šo modeli pēc BMW pasūtinājuma ražos itāliešu "Lamborghini", bet beigu beigās vācieši to ražoja paši. Kaut gan dizainu patiešām radīja itālieši, precīzāk – leģendārais Džordžeto Džudžaro.

"BMW M1" ir vidusmotora komponējuma divvietīgais superauto, kas aprīkots ar 277 zirgspēku 3,5 litru sešcilindru motoru, kas ļāva tam paātrināties līdz 260 km/h. Sacīkšu versijās "BMW M1" attīstīja līdz pat 850 zirgspēku.

Pavisam tika izgatavotas 457 vienības "BMW M1" superauto periodā no 1978. līdz 1981. gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!